2 Cara Terbaik cho đến Memulihkan Fail Dari Sampah yang Dikosongkan di Mac

Adakah anda pernah menyesal menghapus thất bại dồn nén setelah mengosongkan Sampah di Mac anda? Ini berlaku pada ăn mày banyak pemilik Mac. Tinh thần Mungkin lupa meletakkannya semula atau memulihkannya, sau đó tinh thần sekarang kehilangan beberapa thất bại.

Jau risau, ia berlaku. Berita buruknya adalah sukar cho đến membawa balik thất bại bởi Sampah yang dikosongkan. Tidak, arahan Hoàn tác tidak akan berfungsi.

Sekarang, cho đến berita baik. Walaupun sukar cho đến memulihkan fail yang hilang, tidak mustahil sepenuhnya. Kami bukan sahaja akan menyoroti beberapa kaedah cho đến memulihkan Sampah yang dikosongkan, tetapi kami akan menguraikan processnya menjadi beberapa langkah yang dapat dikendalikan.

Tetapi, sebelum kita menyelidiki perinciannya, mari kita jawab soalan cepat.

Bolehkah Anda Memulihkan Fail Selepas Anda Mengosongkan Sampah di Mac

Pulihkan Sampah Kosong yang Kosongkan Mac

Jawapannya adalah pasti. Inilah sebabnya – menghapus fail di MacBook atau iMac anda bermaksud anda mengeluarkan entri. Biểu tượng Walaupun nó mungkin xa như vị trí, dữ liệu nó sendiri masih utuh. Oleh itu, anda masih boleh mendapatkannya.

Tetapi ada tangkapan.

Sistem anda akan menandakan ruang yang dihapus oleh fail yang dihapus sebagai 'tersedia' cho đến menulis dữ liệu baru. Ini bermaksud, apabila anda memindahkan chỉ thất bại với loca tersebut, fail tersebut akan secarat auto menimpa fail asal. Itu boleh menjadikan pemulihan thất bại sedikit lebih mencabar.

Oleh nó, bereaveri bekerja di tinh thần máy tính. Anda akan mengetahui cara mengembalikan thất bại anda.

Pulihkan Mesin Masa Sampah Kosong

Kaedah ini hanya berfungsi jika Spirit membuat sandaran fail yang dihapus pada cakera keras luaran menggunakan Time Machine. Oleh itu, langkau penyeleaian ini jika anda tidak memastayai sandaran Time Machine.

Namun, jika anda memastayai sandaran, ikuti langkah-langkah yang digariskan di bawah cho đến khi memulihkan thất bại anda.

Langkah 1: Melancarkan Mesin Masa

Memulihkan Mesin Pelancaran Sampah Sampah Mac

Untuk melancarkan Time Machine pada MacBook atau iMac anda, nhấp vào pada Apple biểu tượng di sudut kiri skrin anda dan pilih Keutamaan Sistem. Biểu tượng menemui Anda akan Mesin Masa di baris terakhir halaman.

Memulihkan Mesin Pelancaran Sampah Sampah Mac 2

Sebagai pilihan, nhấp vào biểu tượng pada kẹt menu thanh pada Mac anda cho đến mengakses Time Machine.

Langkah 2: Cari Fail Anda

Untuk memulihkan thất bại anda bởi Sampah yang dikosongkan melalui Mesin Masa, pastikan repositoryan sandaran disambungkan. Sekiranya demikian, arahkan sandaran sistem fail anda cho đến mengal pasti fail yang hilang.

Sekiranya anda tidak pasti bagaimana mencarinya, pertimbangkan cho đến menggunakan Pencarian Sorotan. Thanh Munculkan carian menggunakan Lệnh + Phím cách. Kemudian masukkan nama thất bại anda.

Langkah 3: Pulihkan Fail Anda

Memulihkan Mac Thùng rác ra mắt Memulihkan Fail Dari Mesin Masa

Setelah mengal pasti fail yang hilang pada media simpanan sandaran anda, nhấp Pulihkan cho đến mengembalikan fail ke Mac anda.

Mesin Masa adalah satu-satunya cara lalai cho đến khi memulihkan thất bại dari Tong Sampah yang dikosongkan. Oleh itu, sangat dồn nén cho menggunakan alat bawaan cho đến membuat dữ liệu sandara anda sierap yang anda boleh.

Tetapi khỉ yang berlaku apabila tinh thần tidak memastayai sandaran Time Machine? Di situlah perisian pemulihan dữ liệu masuk.

Dữ liệu Pulihkan Fail Menggunakan Alat Pemulihan

Banyak perisian pemulihan dữ liệu ada di internet hari ini. Walaupun nama jenama dan antara muka pengguna mungkin berbeza, perisian pemulihan fail in pada dasarnya berfungsi dengan cara yang sama.

Mereka mengimbas Mac anda cho đến mencari fail yang menunggu cho đến ditimpa dan thành viên pilihan cho đến membawanya kembali. Itu mungkin kaedah lươn Mudah cho đến dữ liệu memulihkan yang hilang.

Walaupun Begitu, alat pemulihan data hanya berguna apabila anda tidak menyalin fail tambahan ke dalam simpanan Mac anda. Perkara terakhir yang ingin linh hồn lakukan ialah menimpa dữ liệu yang tinh thần cuba pulihkan.

Dengan itu, ikuti langkah-langkah yang digariskan di bawah cho đến khi memulihkan thất bại anda yang hilang melalui alat pemulihan dữ liệu.

Langkah 1: Muat turun dan Pasang Alat Pemulihan Dữ liệu

Dữ liệu Pulihkan Alat Pemulihan Pasang Sampah Mac yang Dikosongkan

Seperti yang dinyatakan sebelumnya, sebarang fail baru pada SSD Mac anda dapat menimpa fail yang hilang. Có, nếu bạn nhớ rằng tất cả dữ liệu của bạn ở trạng thái máy tính, thì bạn có thể thêm tệp vào kilat.

Sabilangan ambar alat pemulihan fail yang dihapuskan adalah aplikasi berbayar. Namun, merca sering menawarkan tempoh percubaan percuma yang dapat membantu memulihkan fail anda. Contoh alat seperti itu Dữ liệu Pemulihan iBeesoft cho Mac, Kemudahan, sau đó Gerudi Cakera.

Langkah 2: Jalankan Perisian sau đó nhấp vào Pemulihan

Pulihkan Alat Pemulihan Data Mac làm trống Trash Run

Sabilangan ambar alat pemulihan akan mengimbas tinh thần máy tính secara automatik semasa pelancaran. Walau bagaimanapun, pada orang lain seperti Disk Drill, anda mosti memilih pemacu yang mengandungi Tong Sampah terlebih dahulu sau đó nhấp vào Pemulihan.

Chọn nó, senarai fail yang boleh anda bawa kembali akan muncul. Sekarang, pilih dữ liệu yang ingin tinh thần pulihkan.

Langkah 3: Pulihkan Fail Anda

Pulihkan Fail Pemulihan Sampah Mac

Walaupun anda dapat memulihkan fail anda di kebanyakan alat pemulihan data dengan hanya mixclick Pulihkan Sekarang, ini boleh menyebabkan kerosakan fail pada Disk Drill. Oleh itu, anda mosti memilih locasi baru cho đến menyimpan fail anda yang dipulihkan.

Pertimbangkan cho menggunakan peranti repositoryan yang boleh ditanggalkan cho đến menyimpan fail anda yang dipulihkan.

Jalan đến Pemulihan

Pemulihan Mesin Masa adalah yang terpantas, sau đó là mungkin juga kaedah termurah cho đến khi memulihkan thất bại yang telah dipadamkan. Walau bagaimanapun, anda mosti menyandarkan dữ liệu anda terlebih dahulu agar kaedah ini berguna. Sekiranya anda tidak memastayai sandaran Time Machine, alat pemulihan perisian adalah pilihan kedua.

Oleh itu, muat turun alat pemulihan perisian yang berguna, pasang dan jalankan. Apa sahaja yang anda lakukan, jangan ganti dữ liệu yang anda cuba pulihkan. Kehilangan thất bại anda boleh membinasakan. Tetapi, kerugian itu tidak harus kekal.

Seterusnya: Tinh thần Sekiranya bimbang sekiranya tinh thần kehilangan kenalan tinh thần iCloud, bài viết seterusnya menunjukkan cara memulihkan kenalan sau đó lịch yang dipadamkan bởi iCloud.