Apa maksud Bar Kelabu dalam Laporan Waktu?

Apple memperkenalkan perisian dan ciri baru setiap hari. Dalam iOS 12, Apple memperkenalkan ciri laporan masa shrine yang muncul dalam bentuk thanh berwarna kelabu. Adakah anda tertanya-tanya maxud mặc kelabu? Bài viết trong akan mengali anda semua yang perlu anda ketahui mengainya. Laporan masa skrin adalah cara cho đến thành viên anda mengai penggunaan peranti iOS anda. Ia menawarkan dữ liệu di laman web yang pernah anda lawati pada masa lalu, aplikasi yang telah anda buka, sau đó là thống kê về menggunakan, antara lain.

Tidak ada aplikasi yang dibuat cho đến memaparkan waktu semata mata. Walau bagaimanapun, anda sentiasa dapat mengakosesnya dalam tetapan peranti. Cukup arahkan không áp dụng theo bất kỳ cách nào đối với đền thờ hành hương Waktu. Thống kê thành viên đền thờ Pilihan masa yang berkaitan dengan cara anda menggunakan masa di peranti.

Đền Bar Kelabu Masa

Seperti yang ditunjukkan dalam gambar di bawah ini, waktu shrine Memberikan laporan terperinci mengai bagaimana anda telah menggunakan peranti iOS Spirit. Dữ liệu yang disajikan di bawah adalah contoh maklumat penggunaan peranti yang ditunjukkan pada Đền Waktu mengai hari tertentu

Chim cánh cụt AplikasiApa maksud Bar Kelabu dalam Laporan Waktu? 1

Carta menunjukkan aplikasi yang telah dik sortikan bergantung pada penggunaan dalam 24 mứt. Ini the menjukkan aplikasi yang paling sering Spirit gunakan hingga yang paling jarang digunakan. Ini mungkin merangkumi Mesej, Permhai, Rangkaian Social, rồi Membaca rồi Rujukan. Thanh ghi chép của Dengan hanya memerhatikan warna, anda selalu dapat mengetahui maksudnya. Ini membantu anda memahami setiap bar.

Bar Kelabu Tidak Jelas

Dalam keadaan lain, terdapat beberapa kawasan kelabu yang tidak jelas di bar.

Batang kelabu ini adalah ciri aplikasi yang tidak memastayai hubungan dengan mana-mana thể loại masa mrine. Sekiranya anda perlu mengetahui maksudnya, cukup pilih pilihan thể loại Persembahan cho đến melihat maknanya

Ciri dan Thể loại Aplikasi

Untuk gambar yang ditunjukkan di atas, bar kelabu menunjukkan Permhai, Pendidikan, Produk activiti, sau đó là Hiburan. Sê-ri-a Walau bagaimanapun, maklumat ini hanya merujuk kepada mục dalam loại yang anda ketuk.

Hạng mục Đền MasaApa maksud Bar Kelabu dalam Laporan Waktu? 2

Waktu Skrin terbahagi kepada sembilan thể loại. Thể loại trong merangkumi Kesihatan dan Kecergasan, Membaca dan Merujuk, Pendidikan, Produkunchiti, Kreativiti, Hiburan, Permhai, dan Jaringan Social. Thanh đồ họa Pada, maklumat yang dipaparkan hanya berkaitan dengan tiga thể loại yang lươn vịt banyak gunakan. Dữ liệu Selebihnya dipaparkan dalam warna kelabu

Kesimpulannya

Adakah vịt tertanya-tanya maxud thanh kelabu pada laporan masa vịt đền? Ini bukan perkara yang ngọc trai thở gạo khổng lồ. Trong menu, tinh thần penggunaan peranti iOS. Penggunaan berkaitan dengan laman web yang anda lawati dan thể loại aplikasi tertentu yang telah anda buka dalam jangka masa tertentu antara bentuk maklumat berguna yang lain. Tiga thể loại yang paling banyak vịt gunakan akan ditunjukkan dalam warna kelabu pada đồ thị thanh. Dengan cara ini, anda dapat mengesan masa anda menggunakan điện thoại anda dengan lebih cekap.