Apple Mel vs Outlook cho Mac: Aplikasi E-mel macOS mana yang Lebih Baik

Apple sau đó Microsoft saling berjalan di beberapa bahagian seperti aplikasi pemprosesan Word. Walau bagaimanapun, Apple bertujuan cho đến menawarkan pengalaman e-mel yang kukuh dengan aplikasi Mail di iOS, iPadOS, dan macOS, tetapi masih banyak perkara yang diinginkan. Itulah sebabnya anda tidak boleh tidak mencari Alternatif yang sesuai dari kem Microsoft – Outlook cho Mac.

Bột Aplikasi

Baru-baru ini, Microsoft menampakkan penampilan baru đối với Outlook cho Mac, yang tersedia melalui kumpulan Fast Insider. Itu ditambah dengan sekumpulan integrasi perisian lain dalam aplikasi Outlook cho Mac menjadikannya saingan yang layak cho đến Apple Bột Aplikasi.

Dalam catatan ini, kita akan membandingcan Outlook Mail cho Mac dengan lalai Apple Bột Aplikasi. Perbandingan akan dibuat berdasarkan UI, Tổ chức E-mel, Tulis Surat, ciri, sau đó integrasi aplikasi. Mari kita mulakan.

Nền tảng Keter Median Merentas

Saya tahu keterediaan merentas nền tảng tidak banyak masalah dalam aplikasi E-mel. Tetapi saya sebutkan di sini supaya anda dapat mengharapkan pengalaman yang ra mắt nền tảng setiap. Apple Surat hanya tersedia tức là iOS, macOS, rồi iPadOS.

Sebaliknya, Giáo phận boleh Microsoft Outlook trên Android, iOS, Windows, macOS, rồi Web.

Karang Mel

Apple Mail menawarkan banyak pilihan penyuntingan semasa tinh thần menulis surat. Semasa menulis surat, anda boleh menukar jenis Huruf, ukuran, warna, bermain dengan pilihan tebal, miring, dan bahkan menambahkan senarai peluru atau nombor.

Saya suka bagaimana aplikasi Mail membolehkan anda menambahkan gambar atau documen yang diimbas terus dari iPhone yang disambungkan.

Bột Karang

Bar alat menu Tulis Outlook lebih kaya daripada Apple Mel. Ini membolehkan có thể thở menonjolkan kata-kata. Anda bahkan boleh menambah jadual dan tandatangan. Xin vui lòng? Outlook cho Mac juga menu yokong mẫu. Ya, anda boleh membuat mẫu yang siap digunakan dengan gambar dan văn bản. Anda boleh menyimpannya cho đến digunakan kemudian. Semasa mengarang e-mel, ketik pada menu tiga titik di atas dan pilih mẫu paparan dan tambahkan yang phù hợp dalam surat.

Triển vọng

Mẫu semacam itu boleh berlaku semasa anda menyusun e-mel yang berkaitan den subjek tertentu seperti tinjauan pemasaran, pertanyaan, sau đó là sebagainya. Cukup buat mẫu gây ra văn bản dengan yang diperlukan cho đến setiap jenis atau topik e-mel yang sering anda gunakan.

Xuất khẩu bột điện tử rồi Integrasi Pihak Ketiga

Apple menu membolehkan anda mengekseksport sebarang surat sebagai thất bại PDF. Buka sebarang sur sur dan pergi ke Fail> Xuất sebagai PDF, sau đó ia akan membuat fail PDF bởi surat yang dipilih. Malangnya, aplikasi ini tidak menawarkan integrasi aplikasi pihak ketiga.

Xuất khẩu sebagai surat pdf

Microsoft menawarkan kedai aplikasi pihak ketiga khusus. Thực đơn Anda boleh mengetuk tiga Titik dan pergi ke Dapatkan tambahan di kedai khusus di Outlook.

Outlook menambah masuk

Sebagai contoh, saya menggunakan sambungan OneNote dan Trello di Outlook cho đến menghantar surat yang dipilih secara langung ke OneNote tại Trello.

Thư Gunakan như Pro pada Mac

Perbandingan di atas Memberi anda pandangan yang jelas mengai Apple Kekuatan rồi kelemahan Mail rồi Outlook Apple Mel menang dengan UI, tổ chức mel dan penyatuan iPhone yang Mudah. Walau bagaimanapun, beberapa orang mengeluh bahawa ia adalah lembap dan kereta. Juga, ia tidak membawa kepada uyasi yang menangangkan di iOS. Outlook cho các thành viên Mac nafas giành được ứng dụng Microsoft tích hợp của bạn, thành phần menu yang lebih kaya, sau đó là tambahan pihak ketiga. Mudah-Mudahan, Outlook cho iOS juga mendapat penambahbaikan chiến thắng. Mulai sekarang, saya berpegang teguh pada tawaran Microsoft. Bagaimana dengan thức dậy? Bunyi di bahagian đến di bawah.

Seterusnya: Baru-baru ini mendapat Mac baru? Baca catatan di bawah ini cho mencari aplikasi Mac ter Bạchk cho đến tetap teratur.