Apple memeng pengguna mengemas kini iPhone secepat mungkin

Keselamatan IOS telah terganggu dalam beberapa minggu kebelakangan. Sistem operasi iPhone telah menimbulkan masalah serius dan, oleh itu, Apple telah mengeluarkan Versi baru dengan kadar yang tinggi.

Selepas membentangkan iOS 13 minggu lalu.5 rồi semalam, iOS 13.5.1, Gergasi Cupertino menarik minat penggunanya. Sangat mendesak mereka mengemas kini mereka smartphones Dilindungi dengan betul.

Sangat mustahak cho đến mengidia kini iPhone

Sekiranya kemas kini iOS terkini hanya menyekat kemungkinan jailbreak, Versi sebelumnya sangat penting ketika melindungi pengguna. Câu 13.5 memperbaiki beberapa kelemahan keselamatan dan sangat mustahak.

Kemas kini ini sangat dồn nén sehingga kini telah dinyatakan bahawa Apple akan meminta pengguna cho đến mengidia kini peralatan merka dengan segera. Rupa-rupanya banyak yang menangguhkan pemasangannya, membuat mereka Mudah diserang.

Apple sau đó agensi lain melancarkan amaran

Kebimbangan sau đó kewaspadaan ini nampaknya berpecah entiti lain. Agensi Keselamatan Persekutuan Jerman (BSI) sudah ada dimaklumkan cho đến keperluan kemas kini ini beberapa hari yang lalu, agar pengguna Dilindungi.

Yang menjadi masalah ialah kelemahan keselamatan yang terdapat di aplikasi Mail dan yang mendsahkan pengguna kepada serangan. Secara khusus, sau đó là seperti yang ditemui hoặc syarikat keselamatan ZecOps, aplikasi ini telah mengalami kerentanan selama bertahun-tahun.

iPhone iOS Apple kemas kini keselamatan

iOS 13.5 membetulkan masalah keselamatan

Kerentanan ini diperbetulkan sebagai phiên bản 13.5 yang, bagaimanapun, tidak terbatas pada itu, membawa berita lain. Oleh itu, kita bercakap mengai kemungkinan mengaliali pengguna dengan topeng, meninguskan pengesahan kepada penggunaan mã buka kunci. Terdapat juga kedatangan API yang diharapkan cho mengesan hubungan dengan COVID-19.

Oleh itu, mengikuti arahan dari Apple, adalah dồn nén dan mendesak agar iOS dikemas kini. Sabagai tambahan Apple melangkah lebih jauh dan melancarkan iOS 12.4.7, cho đến peralatan yang lebih tua di mana masalahnya masih ada.