Asrock Mengumumkan $1, Bo mạch chủ 100 Máy làm mát không khí Z490

Laman web ini dapat memperoleh komisen gabungan dari pautan di halaman ini. Chim cánh cụt Syarat. Pengilang papan induk Asrock telah mengumumkan papan induk Z490 yang nampaknya hampir pasti memenangi anugerah 2020 yang diidamkan cho Ciri Paling Mahal tên là Tidak Berguna. Pada pandangan pertama, hakikat bahawa Z490 memastayai penyejuk air terpasang cho CPU mungkin kelihatan seperti menarik bagi peminat. Tetapi harga papan yang sangat tinggi ($1, 100) dan keterediaan terhad (Asrock hanya membangun 999 daripadanya) dengan berkesan mengatasi daya tarikan peminat.

Asrock Mengumumkan $1, Bo mạch chủ 100 Máy làm mát không khí Z490 2"width =" 640 "height =" 480

Gambar oleh Asrock

Masalahnya, seperti yang sering berlaku adalah seperti perkara-perkara seperti ini, turun ke harga dan kedudukan. Penyejuk kit theo chiều dọc EKWB tất cả trong một CPU cho Intel tại bộ tản nhiệt AMD dengan, bể chứa, đường ống, ống, sau đó chặn thành viên CPU pangangan yang disertakan akan và $ 420. bo mạch chủ satu semasa anda selesai. Papan Asrock masih memerlukan anda membeli semua perkakasan lain cho đến giàn khoan membina ép xung kecuali chặn CPU.

Asrock Mengumumkan $1, Bo mạch chủ 100 Máy làm mát không khí Z490 3"width =" 640 "height =" 471

Ia tidak menarik. Ia * sangat mahal. Gambar oleh Asrock.

Asrock mahukan $1, 100 cho đến papapan induk. EKWB akan menjual keseluruhan PC yang disejukkan dengan Ryzen kepada tinh thần 5 3600X sau đó là RX 5700 trên CPU / GPU của bạn so với $ cứng của bạn1, 900. Saya juga tidak mengatakan itu bagus, tetapi ini meletakkan keadaan dalam beberapa phối cảnh.

Untuk Siapa Sản phẩm Ini?

Satu-satunya sebab anda membina sản phẩm seperti ini adalah cho đến khi ép xung, sau đó semua orang tahu bahawa perkakasan ép xung kelas atas sangat mahal. Pasti bo mạch chủ masuk akal dalam bối cảnh nó, bukan?

Baikazaki … tidak.

Sekiranya anda seorang overclocker serius yang ingin memecahkan recod dunia, anda akan menggunakan LN2, bukan air. Sekiranya tinh thần seorang peminat yang ingin memasukkan mẫu dengan cara yang lebih lestari dan tinh thần mampu menjatuhkan $1, 100 thành phần pada satu, anda mungkin sudah melabur dalam gelung air tersuai dengan penyejuk – dengan andaian anda tidak menggunakan người bạn satu tahap atau penyejukan Revaman. Masalah dengan mengalihkan begitu banyak kos ke papan induk dan mengikatnya ke satu (block air CPU, dalam hal ini), adalah bahawa ia menganggap asas pelanggan anda memerlukan Papan induk yang berpatutan dengan chờ đợi terintegrasi yang diletakkan sebagai nền tảng tahap permulaan cho đến ý tưởng penyejukan air sebenarnya akan sangat berguna bagi masyarakat. Tiếng Anh1, 100 papan tidak akan melakukan itu.

Semua ini mengandaikan bahawa CPU Gen thứ 10 Intel memirkyai kemampuan ép xung cùng sekali. Itu bukan anggapan hebat. Xử lý silicon 14nm Intel telah didorong cho CPU membina ini di tempat pertama. Tidak akan meninggalkan banyak ruang kepala di tera cho đến overclocker tanpa LN2 cho đến khi lặn khai thác.

Saya tidak memastaiai apa-apa yang tidak baik lềuang reka bentuk papan – sangat bagus – tetapi aksi seperti ini lebih kepada merbut tajuk utama daripada mendorong reka Akan sangat menarik apabila syarikat bo mạch chủ menawarkan lebih banyak sokongan cho đến khối không khí takungan luaran, tetapi hanya jika mereka dapat melakukannya tanpa mengakan lebih dari dua kali harga kit

Sekarang Baca: