Atas 4 Cara Mengurangkan Penggunaan Data Stick TV Api

Dengan aplikasi yang betul dipasang, dua dapat menikmati kandungan tanpa có tinh thần Fire TV Stick. AmazonPerisian penstriman cukup banyak data jika anda menggunakan kandungan di Netflix, Prime Video, YouTube, sau đó aplikasi lain secara berkala. Tinh thần Sekiranya tidak memastayai rancangan internet tanpa đã có, linh hồn harus mengurangkan penggunaan dữ liệu peranti. Dalam panduan ini, tinh thần kami akan menjukkan kepada 4 dữ liệu cara cho đến mengurangkan penggunaan Fire TV Stick.

Dengan rancangan internet yang dibatasi, ada có seberapa banyak kandungan yang dapat anda streaming, sau đó lebih baik cho đến mengawalnya sebelum kehabisan dữ liệu cho internet menggunakan. Sebagai contoh, phát trực tuyến mứt satu kandungan HD di Netflix dengan tetapan kualiti Ter Bạchk menggunakan 3GB, dan Amazon Video Perdana memakan masa sehingga 1.4GB dengan kualiti yang lebih baik. Dữ liệu của Penggunaan semasa streaming kandungan Ultra HD di Fire TV Stick 4K jahh lebih tinggi – 7GB sejam di Netflix dan 6.48GB sejam dihidupkan Amazon Perdana.

Meny Kẹpkan kualiti, yếu tố lain seperti video chính dan pembaruan automatik aplikasi juga mempengaruhi penggunaan dữ liệu Fire TV Stick.

Ghi chú: Tweak yang disebutkan dalam panduan ini berlaku cho đến Fire TV Stick 4K.

1. Video của Kaskiti

Ini adalah salah satu penentu terbesar berapa banyak data yang digunakan oleh peranti Spirit. Penstriman kandungan pada kualiti terbaik pastinya memakan lebih banyak data daripada streaming pada kualiti sederhana atau Rendah. Menetapkan Fire TV Stick anda Untuk mengalirkan kualiti video terbaik akan mengurus rancangan internet / data terhad anda lebih cepat daripada yang anda bayangkan.

Secara lalai, Fire TV Stick ditetapkan cho video mengalirkan dengan kualiti terbaik – ditentukan setelah menguji kemampuan sống jalur rangkaian tinh thần Wi-Fi. Untuk menyesuaikan kualiti video peranti penstriman, ikuti langkah-langkah di bawah.

Langkah 1: Thực đơn Lancarkan Fire TV Stick sau đó pilih Keutamaan.

Kurangkan penggunaan dữ liệu kayu tv api

Langkah 2: Dữ liệu Pilih Pemantauan.

Dữ liệu chim cánh cụt Kurangkan kayu api 11

Langkah 3: Ketuk Pemantauan Dữ liệu sekali lagi cho đến mendsahkan pilihan Dữ liệu Pemantauan.

Kurangkan penggunaan dữ liệu kayu tv api 12

Langkah 4: Pilih ‘Video Tetapkan Kualiti’.

Kurangkan penggunaan dữ liệu kayu tv api 13

Langkah 5: Sekarang, terus pilih salah satu daripada dua kualiti video yang lebih Revah: Lebih Baik atau Baik.

Kurangkan penggunaan dữ liệu kayu tv api 14

Untuk membantu anda memahami pilihan kualiti video Fire TV Stick, lihat penjelasan ringkas di bawah:

Video Kualiti Ter Bạchk: Ini adalah kualiti video tertinggi yang thành viên pengalaman phát trực tuyến terbaik. Menetapkan Fire TV Stick anda cho đến video kinh nguyệt dengan kualiti ini akan menggunakan dữ liệu internet lươn banyak. Seperti yang dinyatakan sebelum ini, kualiti Netflix Terbaik (Ultra HD) menu 7GB sejam xi măng AmazonVideo Perdana jatuh ke bawah 6.48GB sejam.

Video Kualiti yang Lebih Baik: Truyền dữ liệu của bạn vào giao diện người dùng có thể được thực hiện bằng cách sử dụng dữ liệu internet. Untuk melakukan ini, Fire TV Stick anda akan mengalirkan kandungan pada kadar bit yang lebih ámah. Walau bagaimanapun, video kualiti yang dihasilkan mungkin tidak berkualiti tetapi pasti cukup baik cho đến thành viên pengalaman phát trực tuyến video yang hebat. Kualiti sederhana Netflix ghi nhớ 0.7GB dữ liệu sejam sementara kualiti Perdana Video Better mengunyah 1.4GB sejam.

Video Kualiti yang Baik: Penstriman dengan kualiti ini akan menjimatkan banyak dữ liệu. Fire TV Stick akan menayangkan video pada kadar bit yang lebih Rendah dan sekaligus mengurangkan cache ke tahap tối thiểu. Namun, anda harus perhatikan bahawa kualiti video mungkin sangat terganggu – dibandingkan dengan kualiti video lain yang disebutkan di atas. Video Perdana habis 0.38GB sejam sementara kualiti Rendah Netflix menggunakan 0.3GB sejam.

Kurangkan penggunaan tv dính api 4k 01

Kualiti phát trực tuyến video yang anda pilih bergantung kepada pilihan cá nhân. Video Anda boleh menguji kedua-dua kualiti (Baik dan Lebih Baik) cho đến memeriksa mana yang menggelitik minat duck.

Seperti yang disebutkan sebelumnya, terdapat dua Versi Fire TV Stick: Stick TV cơ bản sau đó là Fire TV Stick 4K. Yang pertama menyokong phát trực tuyến video dalam decusi HD (1080p) xi măng yang kedua dapat mengalirkan kandungan hingga Ultra HD.

Truyền dữ liệu kandungan dalam UHD (4K) akan menghasilkan penggunaan dữ liệu yang lebih tinggi. Namun, tinh thần của juga dapat mengurangkan penggunaan dữ liệu pada Fire TV Stick 4K tinh thần của thực đơn của bạn kualiti videonya (lihat Langkah #1 – Langkah #4 di atas) sau đó melaksanakan perubahan lain dalam bahagian di bawah.

2. Video tự động Lumpuhkan Kandungan Pilihan

Kurangkan penggunaan truyền hình dữ liệu thanh api 4k

Di laman utama Lửa TV Stick, nô lệ beberapa Amazon Filem perdana dimainkan secara automatik sebaik sahaja anda menghidupkan peranti. Walaupun autoplay video ini membantu mendapatkan pratonton filem atau tayangan, ia akhirnya menambah banyak băng thông.

Menonaktifkan autoplay visual dan audio kandungan ini adalah kunci cho đến mengurangkan penggunaan dữ liệu Fire TV Stick. Ikuti langkah-langkah di bawah cho đến menyeleaikannya.

Langkah 1: Menu Pergi Cài đặt và tùy chọn Fire TV Stick.

Kurangkan penggunaan dữ liệu kayu tv api

Langkah 2: Pilih Kandungan Pilihan.

Kurangkan penggunaan dữ liệu batang tv api 01

Langkah 3: Sekiranya pilihan ‘Benarkan Autoplay Video’ rồi ‘Izinkan Autoplay Audio’ diset ke AKTIF, ketuk butang pilih (iaitu butang bulat ambar) cho đến mematikannya.

Kurangkan penggunaan dữ liệu tongkat api 03

Ini akan mengubah kedua pilihan tự động phát bằng cách BẬT TẮT. Kini anda memastayai satu perkara yang Kurang memakan rancangan / lebar jalur dữ liệu internet di Fire TV Stick vịt. Mari beralih ke yang seterusnya.

Kurangkan penggunaan dữ liệu batang tv api 02

3. Lumpuhkan Iklan Berdasarkan Minat

Amazon kadang-kadang mendorong beberapa iklan dan kandungan quảng cáo Fire TV Stick vịt. Anda mungkin tidak melihat iklan ini kerana iklan tersebut disatukan dengan rapi (dan eel sering, sebentar) bersama dengan kandungan unggulan yang dipaparkan di laman utama. Walaupun kami tidak tahu dengan tepat berapa banyak data yang digunakan oleh iklan ini, pasti mereka Ýkatkan penggunaan data Fire TV Stick duck. Iklan ini diaktifkan secara lalai, tetapi unlungnya, Amazon menu membolehkan anda mematikannya dalam tetapan Fire TV Stick. Ikuti langkah-langkah di bawah cho đến menyeleaikannya.

Langkah 1: Menu Lancarkan Cài đặt Fire TV Stick sau đó tùy chọn pilih.

Kurangkan penggunaan dữ liệu kayu tv api

Langkah 2: Seterusnya, pilih Tetapan Privasi.

Kurangkan penggunaan dữ liệu batang tv api 04

Langkah 3: Thực đơn Sekarang, tatal ke bahagian bawah halaman sau đó ketik Iklan Berdasarkan Minat cho đến melumpuhkannya.

Kurangkan penggunaan dữ liệu batang tv api 05

Trạng thái Pastican phụ thuộc vào BẬT và TẮT.

Kurangkan penggunaan dữ liệu batang tv api 06

4. Lumpuhkan Kemas Kini Automatik

Bốn TV Stick dilengkapi dengan tích hợp Amazon- Ứng dụng Kedai yang bertenaga. Secara lalai, phát trực tuyến dikonfigurasikan cho đến secara automatik mengemas kini aplikasi yang anda pasang dari kedai setiap kali ada Versi baru yang tersedia. Disarankan chouk sentiasa mengemas kini aplikasi anda tetapi anda ingin memastikan anda melakukannya dalam masa anda sendiri. Membiarkan kemas kini automatik AppStore deac activkan akan menebabkan ia membuang lebar jalur internet Spirit mengidia kini semua aplikasi Spirit – termasuk yang Spirit hemp tidak gunakan.

Mematikannya akan sangat membantu mengurangkan penggunaan dữ liệu Lửa TV Stick tinh thần. Ikuti langkah-langkah di bawah cho đến menyeleaikannya.

Langkah 1: Thực đơn Lancarkan Tetapan Stick TV Api dan pilih Aplikasi.

Kurangkan penggunaan dữ liệu batang tv api 07

Langkah 2: Cửa hàng ứng dụng Pilih.

Kurangkan penggunaan dữ liệu kayu tv api 08

Langkah 3: Sekarang, ketik Kemas Kini Automatik cho đến menukar pilihan bởi HIDUP ke MATI.

Kurangkan penggunaan dữ liệu kayu tv api 09

Sekali được rồi, tinh thần baru sahaja membuang ciri lain yang memakan lebar jalur internet pada peranti penstriman Spirit.

Seterusnya: Tidak dapat menikmati ciri / perkhidmatan baru kerana aplikasi Fire TV Stick thần tidak dipasang? Liat empat (4) kaedah yang berkesan cho đến menyeleaikan masalah dalam panduan yang dihubungkan di bawah.

Điều di atas mungkin mengandungi pautan afiliasi yang membantu menyokong Guiding Tech. Walau bagaimanapun, ia tidak menjejaskan integriti biên tập kami. Kandungannya tetap tidak berat sebelah dan sahih.