Atas 5 Cara Mengeaverikan Spotify Dari Pembukaan pada Permulaan di Mac dan Windows

Anda mungkin menyedari bahawa beberapa aplikasi terbuka dan berjalan secara automatik setiap kali anda memulakannya Windows PC atau Mac. Tingkah laku itu masuk akal cho đến aplikasi di perkhidmatan repositoryan awan seperti OneDrive dan Google Drive – anda mungkin mahu memastikan semua fail diselaraskan den platform lain. Walau bagaimanapun, aplikasi lain seperti Chrome, Spotify, Edge browser, dan lain-lain, mengaktifkan pilihan ‘Đăng nhập / pelancaran semasa permulaan’ secara lalai, dan kebanyakannya menghabiskan Syukurmus, ada cara yetuk mengeaverikan Spotify daripada dibuka pada permulaan di macOS dan Windows.

Sekiranya tinh thần âm nhạc menyukai, tinh thần mungkin tidak akan keberatan. Walau bagaimanapun, aneh bahawa Spotify ingin Dilancarkan sebaik sahaja boot OS – bagaimanapun, ia bukan aplikasi hệ thống quan trọng. Amalan memaksa orang membiarkan pelancaran aplikasi semasa permulaan tidak masuk akal. Juga, bạn có thể sử dụng nó secara lalai setiap kali anda memasang aplikasi Spotify.

Dalam catatan ini, kami akan membimbing anda melalui beberapa cara cho đến mematikan permulaan automatik Spotify Windows hơn Mac. Mari kita bincangkan kaedah biasa yang berfungsi pada kedua-duanya Windows rồi macOS.

1. Gunakan Permulan rồi Windows Pilihan Tingkah Laku (Windows hơn Mac)

Spotify menawarkan kemampuan cho đến mengubah Mushsi ‘pelancaran pada permulaan’ bởi tetapan aplikasi. Aplikasi ini gai cùng pada kedua-duanya Windows hơn Mac. Anda boleh mengikuti langkah di bawah cho đến mengakíp pilihan dan mengubahnya.

Langkah 1: Buka aplikasi Spotify di Mac atau Windows.

Langkah 2: Anda boleh memilih menu lungur di sebelah hồ sơ biểu tượng hơn pergi ke Tetapan. Sabagai Alternatif, anda juga boleh menggunakan Lệnh +, pintasan papan kekunci di Mac cho đến membuka Tetapan Spotify.

Pergi ke tetapan

Langkah 3: Tatal ke bawah dan pilih Tunjukkan Tetapan Lanjutan.

Langkah 4: Pilihan tersebut akan membuka beberapa pilihan Spotify yang lain.

Tetapkan lanjutan Spotify

Langkah 5: Điều hướng đến công cụ ‘Khởi động và hành vi cửa sổ’. Anda akan mendapat pilihan ‘Open Spotify bảo vệ bộ máy và nhật ký tự động’. Nhấp vào thả xuống pada sau đó ubah tingkah laku menjadi số

Pilih không

Chọn nó, Spotify tidak akan memuat dengan senderinya setiap kali anda memulakan máy tính. Spotify không bao giờ Windows aplikasi juga menawarkan pilihan cho đến meminimumkan atau menutup aplikasi ketika Spirit menekan butang tutup. Anda boleh mengubahnya juga jika anda mahu.

Sekiranya Spotify masih terbuka semasa permulaan pada Mac, maka periksa penyeleaian seterusnya.

2. Lumpuhkan Buka semasa Đăng nhập Masuk Dari Aplikasi Dock pada Mac

Apple membolehkan anda mengakoses beberapa pilihan seperti Quit, Force Quit, Show All Windows, simpan di dok, dll., biểu tượng này áp dụng cho doc. Biểu tượng Anda boleh mengklik aplikasi menggunakan bấm dua jari atau nhấp vào biểu tượng kada pada aplikasi (tetika Jika anda menggunakan).

Buka semasa đăng nhập masuk

Từ menu này, chọn Pilihan và lumpuhkan / hapus centang Buka di Log Masuk.

3. Lumpuhkan Spotify Dari Pengguna & Kumpulan (Mac)

Apple membolehkan anda menyembunyikan aplikasi agar tidak dibuka secara automatik semasa permulaan. Berikut adalah langkah-langkah cho đến menyembunyikannya dengan menggunakan menu Tetapan.

Langkah 1: Ketik pada Apple icon di sudut kiri atas di thanh menu dan pergi ke Keutamaan Sistem. Sabagai Alternatif, anda boleh menggunakan kekunci Lệnh + Space dan mencari Keutamaan Sistem di dalamnya.

Langkah 2: Hệ thống Dari Keutamaan, arahkan đến Pengguna & Kumpulan. Nhấp vào tab pada Mục Nhật ký Masuk di sebelah kanan.

Langkah 3: Di sana, anda akan melihat senarai aplikasi yang terbuka secara automatik semasa đăng nhập masuk. Untuk membuat perubahan, anda perlu biểu tượng hữu hình Kunci di sudut kiri bawah dan memasukkan kata laluan pentadbir anda Untuk meanuskan.

Langkah 4: Sekiranya anda menjumpai Spotify dalam senarai, pilih kotak pilihan di bawah menu Sembunyikan cho đến menyembunyikannya. Untuk menghapusnya, pilih butang ‘-‘ di bahagian bawah.

Chim cánh cụt Pilihan dan kumpulan

4. Lumpuhkan Spotify pada Permulan pada Windows

Apabila anda masuk ke dalam Windows akaun selepas hệ điều hành khởi động, hệ thống ghi nhớ beberapa perkhidmatan di latar belakang. Anda boleh melumpuhkannya dari Windows Menu permulan. Ikuti langkah di bawah cho đến membuang Spotify dari permulaan pada Windows.

Langkah 1: Tekan Windows menu kekunci dan cari Chạy. Sabagai xenatif, anda boleh menggunakan Windows Pintasan papan kekunci + R sau đó mengakoses menu Jalankan.

Thực đơn Jalankan

Langkah 2: Loại vỏ: khởi động dan ia akan membuka niêm phong mui xe yang menjukkan perkhidmatan yang dijalankan semasa Windows ghi nhớ.

Langkah 3: Sekiranya anda melihat Spotify disenaraikan di sana, kemudian click kanan padanya dan pilih hapus dari menu theo ngữ cảnh.

Padamkan dari permulaan

5. Khởi nghiệp Matify Spotify Dari Pengurus Tugas pada Windows

Langkah 1: Pilih Windows butang dan cari Chim cánh cụt. Sabagai xenatif, anda boleh mengklik kanan pada Windows butang dan pilih Trình quản lý tác vụ dari menu yang terbuka.

Chim cánh cụt

Langkah 2: Niêm phong nắp tab Pengurus Tugas menunjukkan beberapa – Process, Prestasi, Sejarah Aplikasi, Permulaan, Pengguna, Perincian, sau đó là Perkhidmatan.

Langkah 3: Nhấp vào tab pada Permulaan dan cari Spotify bởi senarai aplikasi.

Langkah 4: Nhấp vào kannan padanya dan pilih lumpuhkan cho liệu pháp thực đơn.

Chim cánh cụt 2

Itu akan mengelakkan Spotify Dilancarkan secara tự động setiap kali anda boot Windows.

Keluarkan Spotify Dari Permulaan

Apabila aplikasi terbuka pada permulaan secara rawak, ia dapat melambatkan quá trình pemuatan. Itu mungkin masuk akal cho đến aplikasi tertentu, tetapi tidak cho đến aplikasi phát nhạc seperti Spotify. Gunakan langkah-langkah di atas cho đến mematikan permulaan automatik Spotify setiap kali anda boot Mac dan Windows MÁY TÍNH.

Seterusnya:YouTube Âm nhạc juga mendapat sokongan chim cánh cụt. Adakah patut dicuba? Rujuk catatan perbandingan di bawah cho đến mengetahui secara terperinci mengai YouTube Âm nhạc sau đó Spotify.