Atas 5 Tiền Cara Memperbaiki Google Google Tidak Berfungsi pada iPhone

Google Authenticator adalah salah satu aplikasi Pengesahan Dua Factor (2FA) ter Bạchk dan ăn cắp banyak digunakan cho Android dan iOS. Baru-baru ini, Google melancarkan kemas kini utama yang menambahkan lebih banyak ciri cho đến meningkatkan lagi keselamatan akaun dalam talian tinh thần. Bagaimana jika Google Authenticator không có cốc trên điện thoại của bạn và secara tiba-tiba? Ini bermakna tinh thần tidak akan dapat mengakíp aplikasi / perkhidmatan yang dijamin oleh 2FA ứng dụng của bạn.

Dalam catatan ini, kami telah menaraaraan lima (5) penyeleaian masalah yang berbeza setiap kali Google Authenticator tidak berfungsi pada iPhone tinh thần.

Biasanya, Authenticator akan gagal burfungsi jika terdapat perbezaan antara waktu aplikasi dan configasi tarikh / waktu iPhone anda. Sau đó, sau đó, yang jarang berlaku di mana aplikasi tidak berfungsi walaupun tarikh & masa yang betetetapkan pada peranti anda, masalahnya mungkin disebabkan oleh masalah lain yang berka Dengan ini, mari kita selami penyeleaiannya.

1. Semak Masa sau đó Tarikh

Setiap kali Google Authenticator vereaveri berfungsi pada iPhone anda, anda harus memeriksa configasi waktu dan tarikh di atasnya. Sekiranya masa dan tarikh peranti Spirit tidak betul atau tidak diselaraskan dengan betul, Spirit mungkin menghadapi masalah menggunakan aplikasi Google Authenticator. Cấu hình waktu dan tarikh aplikasi mungkin juga tidak selara jika anda melakukan perjalanan ke zon waktu yang berbeza. Apabila itu berlaku, Pengesah tidak akan berfungsi. Pada masa lain, anda mungkin mendapat mesej ralat ‘Kod tidak sah’ setiap kali anda menggunakan kod yang dihasilkan oleh aplikasi.

Betulkan pengesah google tidak berfungsi gambar iphone

Ứng dụng Pada Versi Android, ada bahagian ‘Pembetulan waktu Untuk kod’ di mana anda dapat memperbaiki kesalahan penyegerakan waktu aplikasi dengan Mudah dengan mengetuk butang Walau bagaimanapun, pelbagai perkara berbeza cho đến iOS. Malangnya, anda tidak dapat memperbaiki kesalahan penyegerakan masa & tarikh secara langung di aplikasi Google Authenticator iPhone anda.

Walau bagaimanapun, anda dapat memastikan bahawa tetapan ‘Tarikh & Masa’ iPhone anda dikonfigurasi yetuk dikemas kini / disegerakkan secara automatik. Dengan cara itu, masa aplikasi Authenticator juga akan diselaraskan. Inilah cara mengkonfigurasi kemas kini / penyegerakan masa automatik pada iPhone.

Langkah 1: Menu Lancarkan Tetapan iPhone sau đó pilih Umum.

Betulkan pengesah google tidak berfungsi iphone

Langkah 2: Pilih ‘Tarikh & Masa’.

Betulkan pengesah google tidak berfungsi iphone 01

Langkah 3: Togol pada Đặt Secara Tự động.

Betulkan pengesah google tidak berfungsi iphone 02

Sekiranya pilihan itu sudah diaktifkan, anda boleh mematikannya dan hidupkan semula. Sekarang đào tương tự với giao dịch viên Google Authenticator trên tinh thần iPhone.

2. Điện thoại iPhone

Memulakan semula điện thoại tinh thần juga dapat membantu menyeleakan masalah khỉ chơi chữ yang menyebabkan Authenticator bereaveri berfungsi. Selain menghilangkan beberapa gangarin berkaitan perisian, memulakan semula iPhone anda juga akan membantu mengemas kini dan memasang definisi zon waktu baru.

Betulkan pengesah google tidak berfungsi gambar iphone 01

Ketik dan tahan butang kuasa dan salah satu daripada butang kelantangan cho đến tinh thần iPhone. Sebagai pilihan, pergi ke Tetapan> Umum> Matikan> Slaid cho đến mematikan.

Betulkan pengesah google tidak berfungsi iphone 03

Tahan butang kuasa kira-kira 5 saat cho đến tinh thần semula peranti. Peranti anda harus dimuat semula semasa nhưng dan sun waku baru harus dipasang. Sekarang, lancarkan aplikasi Google Authenticator dan periksa apakah itu berjaya.

3. Kemas kini Google Authenticator

4. Nyahpasang sau đó Pasang Semula Authenticator

Menyahpasang dan memasang semula Google Authenticator adalah satu penielesaian birchan unuk membolehkan aplikasi berfungsi kembali pada tinh thần iPhone. Itulah satu-satunya cara beberapa pengguna Google Authenticator mendapatkan aplikasi cho đến berfungsi di iPhone mereka. Sebelum meninguskannya, anda harus perhatikan bahawa menghapus Authenticator bởi peranti anda juga akan menghapus data aplikasi. Tinh thể ngọc trai Ini bermakna cấu hình semula aplikasi Authenticator (dalam tetapan Keselamatan Akaun Google Spirit) tinh thần apabila memasangnya semula pada peranti Spirit.

Kiểm tra Google Authenticator để biết tinh thần, văn bản và biểu tượng ứng dụng của mỗi người, sau đó thêm Padam Aplikasi. Pada niêm phong nắp pengesahan yang muncul selepas itu, ketik Padam.

Betulkan pengesah google tidak berfungsi iphone 04Betulkan pengesah google tidak berfungsi iphone 05

Nhấp vào pautan di bawah cho đến memuka App Store cho đến memasang semula aplikasi Google Authenticator.

5. Kemas kini iOS

Menjalankan kemas kini Versi iOS terkini adalah salah satu syarat yang disyorkan cho menggunakan Authenticator. Sekiranya aplikasi tidak berfungsi atau mungkin Spirit menghadapi beberapa masalah semasa penggunaan, periksa apakah sistem operasi iPhone Spirit menjalankan Versi terbaru yang tersedia. Navigasi a Tetapan> Umum> Kemas kini Perisian dan ketuk butang ‘Muat turun dan Pasang’ cho đến mengemas kini OS anda.

Betulkan pengesah google tidak berfungsi iphone 06

Sekiranya Google Authenticator tidak berfungsi lebih awal kerana masalah yang berkaitan dengan OS, mengemas kini iOS semestinya membuatnya berfungsi semula.

Seterusnya: Adakah anda menggunakan 2FA di laman phương tiện truyền thông xã hội & perbankan? Bagaimana jika anda kehilangan truy cập mã ke trong tinh thần điện thoại atau kehilangan? Lihat bài viết yang dipautkan di bawah cho đến mengetahui cara membuat mã cát-san 2FA dan mengapa anda perlu.