Baru Apple iPad mungkin meny penyambung Lightning

Blog Menurut Jepun Mac Otakara, máy tính bảng iPad Air seterusnya akan kehilangan penyambung Lightning. Cổng Daripada yang sudah biasa, USB Type-C akan digunakan.

Masih Apple cổng dilengkapi dengan USB jenis-C vạn năng sahaja model cao cấp – iPad Pro. Máy tính bảng Kini USB Type-C akan dipasang pada yang lebih berpatutan. Di samping itu, Mac Otakara mendakwa bahawa PiPad‌ Air baru akan didasarkan pada iPad Pro‌ 11 inci. Adakah ini bermaksud bahawa kebaruan akan meminjam cạo râu bentuk sari iPad Pro – tidak diketahui.

Sebagai tambahan, iPad Air Generasi keempat akan meanima paparan LED mini dan pengimbas cap jari yang terdapat di dalam mrine. Agaknya, Air Baru akan Dilancarkan pada separuh kedua tahun ini.

Mac Otakara juga menyebut mini PiPad‌ yang akan datang, ukurannya, seperti yang dikatakan oleh Kuo sebelumnya, akan berasal dari 8,5 bã nhờn 9 inci. Dijangka mini ‌iPad‌ baru masih akan dilengkapi dengan Cổng Lightning dan bukan cổng USB-C. Peranti ini akan muncul di pasaran pada tahun 2021.