Cara Mix Extract sau đó là Menyalin Text Dari Mana-mana Imej Di PC (4 Kaedah)

Cara Mix Extract sau đó là Menyalin Text Dari Mana-mana Imej Di PC (4 Kaedah)

Sekiranya anda telah menggunakan Windows sistem operasi yetuk sementara waktu, maka anda mungkin tahu bahawa menyalin văn bản của laman web, tweet, sembang, sau đó lain-lain adalah Mudah. Namun, perkara menjadi sologne ketika mix trích văn bản gambar. Mari kita akui, kadang-kadang kita mahu trộn văn bản trích xuất bởi gambar, documen yang diimbas, atau fail PDF, tetapi Windows tidak menawarkan pengguna apa-apa ciri cho đến melakukannya.

Di sinilah công nghệ bermula nhân vật quang học (OCR). Ini pada dasarnya adalah công nghệ yang trộn trích xuất văn bản dari gambar seperti majalah, documen yang dipindai, meme, gambar, dll.

Cara Mix Extract Dan Menyalin Text Dari Mana-mana Imej Di PC

Dengan OCR, anda dapat menangkap văn bản dengan Mudah atau menukar gambar văn bản menjadi văn bản yang dapat diedit. Dalam bài viết ini, kami akan berkongsi beberapa kaedah terbaik cho đến khi pha trộn trích xuất văn bản dan menyalin bởi sebarang gambar di PC pada tahun 2020

Trích xuất sau đó Salin Text Dari Mana-mana Imej:

Langkah 1. Pertama sekali, muat turun Dự án Sambungan Naptha bởi Kedai Web Chrome của Penyemak Dựa trên tinh thần Google Chrome.

Dự án Pasang NapthaDự án Pasang Naptha

Langkah 2. Sekarang bấm sahaja Bồ nông Tambahkan butang yetuk menambahkan pelanjutan ini dalam penyemak imbas Tinh thần Chrome. Sekarang anda perlu membuka mana-mana gambar di Penyemak Imbas anda sau đó pilih seperti di bawah.

Trích xuất sau đó Salin Text Dari Mana-mana ImejTrích xuất sau đó Salin Text Dari Mana-mana Imej

Langkah 3. Nhấp vào văn bản kann padanya dan pilih salin cho đến khi trộn trích xuất văn bản dari sebarang gambar.

Nhấp vào kanan dan pilih 'Văn bản Salin'Nhấp vào kanan dan pilih ‘Văn bản Salin’

Itu sahaja! Anda sudah selesai, sau đó là văn bản sekarang anda boleh menyalin từ meme internet dengan menggunakan pelanjutan ini di penyemak imbas Spirit.

Mạnh mẽ của Microsoft OneNote:

Bài hát ghi nhớ Anda mungkin Microsoft OneNote tinh thần máy tính. Namun, tahukah và bahawa OneNote đã có chemampuan OCR sejak của bạn năm 2007 Jadi, di sini kita akan menggunakan Microsoft OneNote cho phép trích xuất hỗn hợp hơn văn bản menyalin bởi sebarang gambar di PC.

Langkah 1. Pertama sekali, dưới đây là Microsoft OneNote sau đó là tinh thần kemudian perlu menyemak imbasnya “Masukkan”ab.

Tab Pilih 'Masukkan'Tab Pilih ‘Sisipkan’

Langkah 2. Sekarang anda perlu memilih “Gambardella” rồi kemudian pilih bởi Fail. (Anda perlu menyimpan fail gambar di computer anda cho đến menggunakan OneNote)

Dari Fail Hồi lebar = Hồi 576 Đổi tinggi = Tiết 430 Số srcset = Hồi https://techvirus.net/wp-content/uploads/2016/08/OneNote-1.png 576w, https://techvirus.net/wp-content/uploads/2016/08/OneNote-1-300 × 224.png 300w, https://techvirus.net/wp-content/uploads/2016/08/OneNote-1-80 × 60.png 80w, https://techvirus.net/wp-content/uploads/2016/08/OneNote-1-265 × 198.png 265w, https://techvirus.net/wp-content/uploads/2016/08/OneNote-1-563 × 420.png 563w Dữ liệu-lazy-size = Cảnh (tối đa có thể đọc: 576px) 100vw, 576px Hồi src = Hồi https://techvirus.net/wp-content/uploads/2016/08/OneNote-1.png Lời> Pergi to Gambar> Dari Fail

Langkah 3. Sekarang anda perlu click kanan pada gambar anda di OneNote dan kemudian pilih pilihannya “Salin Tex của Gambar”

Pilih Pilih “Salin Tex của Gambar”

Langkah 4. Setelah anda menyalin văn bản bởi fail gambar, anda boleh menampalnya di Notepad atau penyunting văn bản lain.

Itu sahaja! Anda sudah selesai. Ini adalah kaedah termudah cho đến khi trộn trích xuất văn bản dan menyalin bởi sebarang gambar di PC. Bahagian terbaik hướng dẫn này trong adalah, hemp semua orang telah memang bài hát OneNote pada PC mereka. Jadi, kita boleh menggunakannya cho văn bản menyalin bởi gambar apa chơi chữ.

Trang web của Mạnhgunan Laman OCR Dalam Talian:

Seperti yang kita semua tahu terdapat beberapa laman web di internet yang mana anda hanya perlu memuat naik gambar dan ia akan trộn trích xuất văn bản cho anda. Jadi, ini adalah salah satu laman web ter Bạchk yang boleh anda gunakan cho văn bản menyalin của Gambar.

Langkah 1. Pertama sekali, anda perlu melaw Laman web OCR dalam talian tinh thần thở Windows Máy tính.

Langkah 2. Đền thờ Sekarang anda akan melihat seperti di bawah. Di sini anda akan melihat tiga pilihan “Muat naik thất bại”, Ăn trưa Pilih Bahasa, “Tukar”. Ngọc trai Anda nhấp Thất bại Pilih thất bại cho đến memuat naik gambar.

Nhấp vào đường dẫn Nhấp vào đường dẫn “Thất bại Pilih”

Langkah 3. Sekarang pada langkah seterusnya, tinh thần của ngọc trai semak thất bại văn bản chiết xuất vịt yang ingin.

Semak imbas thất bại gambarSemak imbas thất bại gambar

Langkah 4. Sekarang pada langkah seterusnya, anda perlu memilih bahasa. Cukup, Pilih Bahasa Inggeris cho đến Meanuskan.

Pilih 'Bahasa Inggeris' là một thực đơn của phổi phổiPilih ‘Bahasa Inggeris’ chia sẻ một thực đơn của phổi phổi

Langkah 5. Pada langkah terakhir, anda perlu menyeleakan captcha dan kemudian perlu mixclick Chuyển đổi Hồi

Akhir sekali, nhấp vào đường dẫn 'Chuyển đổi'Akhir sekali, nhấp vào đường dẫn ‘Chuyển đổi’

Itu sahaja, anda sudah selesai! Anda sekarang akan mendapat không đạt sản lượng yang boleh anda salin dan gunakan. Ini adalah bagaimana anda dapat mengxtrak văn bản của gambar menggunakan laman web OCR Dalam Talian.

Mạnh mẽ Laman Laman Web OCR Dalam TalianMạnh mẽ Laman Laman Web OCR Dalam Talian

Mạnh mẽ Snagit:

Snagit adalah salah satu alat tangkapan shrine terbaik dan terbaik yang tersedia yetuk Windows vận hành hệ thống. Perkara hebat mengai Snagit adalah bahawa ia tidak hanya menangkap tangkapan miếu, tetapi juga memiliki kemampuan cho đến merakam keseluruhan layar. Chọn nó, Snagit juga dapat mengedit gambar yang diambil. Đền thờ Alat tangkapan trong sedikit berbeza berbanding dengan perisian lain yang serupa yang terdapat di luar sana. Dengan Snagit, Spirit dapat dengan Mudah mix trích xuất văn bản dan menyalin bởi sebarang gambar. Inilah cara trộn chiết xuất sau đó văn bản menyalin bởi sebarang gambar di PC.

Langkah 1. Pertama sekali, lawati pautan ini dan muat turun & pasang Ragut tinh thần thở Windows 10 máy tính.

Vịt pada của Pasang 'Snagit' WindowsTinh thần pada của Pasang ‘Snagit’ Windows

Langkah 2. Setelah dipasang, tinh thần máy tính belka perisian di. Đền thờ Sekarang anda akan melihat seperti di bawah. Di sini anda perlu bấm “Gambar” mộtnd kemudian pada ‘Pilihan’ pilih ‘Văn bản xung quanh’

Pilih 'Lấy văn bản' di bawah tab pilihanPilih ‘Lấy văn bản’ di bawah tab pilihan

Langkah 3. Sekarang bấm pada butang tangkapan dan gunakan garis lintang cho đến memilih kawasan điện thờ linh hồn văn bản mana yang ingin trích xuất tinh thần.

Pilih wilayahPilih wilayah

Langkah 4. Setelah selesai, anda akan mendapat pilihan cho đến văn bản menyalin. Cukup tekan pada ‘Salin semua’ butang yetuk menyalin semua teks di papan keratan.

Langkah 5. Sekarang buka mana-mana biên tập văn bản atau anda boleh menggunakan biên tập văn bản bawaan Snagit cho đến clip menampal yang disalin.

Nhấp vào pada butang 'Salin Semua'Nhấp vào pada butang ‘Salin Semua’

Itu sahaja, anda sudah selesai! Ini adalah bagaimana anda boleh menggunakan Snagit cho đến mengxtrak dan menyalin văn bản của mana-mana gambar di Windows 10 máy tính.

Jadi, perbincangan di atas adalah semua perkara Cara Mix Extract sau đó Menyalin Text Dari Segala Imej Di PC. Saya harap bài viết ini membantu tinh thần! Kongsikan đang theo đuổi tinh thần thẳng này.