Asrock Mengumumkan $1, Motherboard 100 Z490 .Air Cooler

Laman web ini dapat memperoleh komisen gabungan dari pautan di halaman ini. Syarat pinguin. Pengilang papan induk Asrock telah mengumumkan papan induk Z490 yang hampir pasti didambakan oleh anugerah 2020 untuk Ciri Paling Mahal bernama Tidak Berguna. Pada pandangan pertama, hakikat bahawa Z490 memastayai penyejuk udara terpasang untuk CPU mungkin terlihat menarik bagi peminat. Tetapi harga papan yang sangat tinggi ($1, 100) dan keterediaan terhad (Asrock hanya 999 darinya) dengan berhasil mencapai daya tarikan peminat.

Asrock Mengumumkan $1, Motherboard 100 Z490 Air Cooler 2"width=" 640"height=" 480

Gambar oleh Asrock

Masalah, seperti yang sering terjadi adalah seperti perkara-perkara seperti ini, turun ke harga dan kedudukan. Penyejuk vertikal kit EKWB all in one CPU for Intel at AMD radiator dengan, tank, pipe, tube, kemudian block CPU member pangangan yang disertakan dan $420. motherboard satu semasa anda selesai. Papan Asrock masih memerlukan anda membeli semua peralatan lain sampai overclock membina rig kecuali blok CPU.

Asrock Mengumumkan $1, Motherboard 100 Z490 Air Cooler 3"width="640"height="471

Ia tidak menarik. Ia *sangat mahal. Gambar oleh Asrock.

Asrock mahukan $1.100 sampai papapan induk. EKWB akan menjual keseluruhan PC yang disejukkan dengan Ryzen kepada spirit 5 3600X lalu RX 5700 pada CPU/GPU Anda $1.900. Saya juga tidak mengatakan itu bagus, tetapi ini meletakkan keadaan dalam beberapa perspektif.

Untuk Siapa Ini Products?

Satu-satunya sebab Anda membina produk seperti ini adalah sampai di-overclock, maka semua orang tahu bahawa perangkatan yang di-overclock kelas atas sangat mahal. Pasti motherboard masuk akal dalam backgroundnya, bukan?

Baikazaki… tidak.

Sekiranya Anda seorang overclocker yang serius yang ingin memecahkan rekor dunia, Anda akan menggunakan LN2, bukan air. Sekiranya spirit seorang peminat yang ingin memasukkan pola dengan cara yang lebih lestari dan spirit mampu menjatuhkan $1, 100 ingredients pada satu, anda mungkin sudah melabur dalam gelung air tersuai dengan penyejuk – dengan andaian anda tidak menggunakan friend satu tahap atau penyejuk Revaman. Masalah dengan induk dan begitu banyak kos ke papan mengikatnya ke satu (block air CPU, dalam hal ini), adalah menganggap sebagai pelanggan Anda memerlukan Papan induk yang berpatutan dengan menunggu ide latar belakang untuk terintegrakan sebagai diula penyejuk udara sebenarnya akan sangat berguna bagi masyarakat. Indonesian1, 100 papan tidak akan melakukan itu.

Semua ini mengandaikan bahawa 10th Gen CPU Intel memirkyai kemampuan overclock dengan sekali. Bukanlah hebat. Intel telah mengutamakan 14nm prosesor silikon untuk CPU di tempat pertama. Tidak akan meninggalkan banyak ruang kepala di tera sampai overclocker tanpa LN2 sampai mining dive.

Saya tidak memastaiai apa-apa yang tidak baik tentang reka bentuk papan – sangat bagus – tetapi aksi seperti ini lebih untuk merbut tajuk utama daripada mendoong reka Akan sangat menarik jika syarikat air block takuny banyank hanya jika mereka dapat melakukannya tanpa mengakan lebih dari dua kali harga kit

Baca Sekarang:

Pos terkait

Back to top button