Tin đồn AMD APU 4700G AMD 8 Lõi, Kelajuan Jam Ditingkatkan

Laman web ini dapat memperoleh komisen gabungan dari pautan di halaman ini. Chim cánh cụt Syarat. Tin đồn AMD APU 4700G AMD 8 Lõi, Kelajuan Jam Ditingkatkan 1CPU Ryzen Mobile AMD mencheburkan diri ke pasaran pada awal tahun ini, thành viên hiệu suất keseluruhan yang jauh lebih baik berbanding cip generalasi sebelumnya dan Persaingan yang sangat kuat

Sudah jelas bahawa AMD akan membawa keluarga APU trong máy tính để bàn juga, CPU tetapi sepertinya yang dimaksudkan mungkin agak aggrif. Khabar angin menuku bahawa Ryzen 4700G adalah CPU 8C / 16T kẹt mứt asas 3.6GHz, kẹt tiền katan sebanyak 4.45GHz, 4MB L2, 8MB L3, sau đó là GPU 2Jam tối đa 1GHz, đó là dimasukkan ke dalam TDP 65W.

Mungkinkah ia chân? Boleh jadi. Gariji garam, dll. Tetapi langkah seperti ini tidakazaki menggila, berbanding dengan bagaimana AMD telah mengembangkan keseluruhan keluarga sản phẩm Ryzen.

Tin đồn AMD APU 4700G AMD 8 Lõi, Kelajuan Jam Ditingkatkan 2

Sejak Intel dan AMD memperkenalkan đồ họa on-die, mereka menggunakan chiến lược yang sangat berbeza. Intel meletakkan đồ họa CPU mati pada hampir setiap, dựa trên pelaya so với máy tính để bàn keluarga HEDT. CPU “KF” yang sekarang dijual tanpa đồ họa hanya Diluncurkan cho đến meningkatkan hasil selama kekurangan CPU yang quan trọng. AMD, sebaliknya, Selalu menggunakan GPU trên CPU sebilangan cho đến yang terhad. Sejak melancarkan Llano, AMD telah meningapkan chiến lược dua peringkat dengan nền tảng máy tính để bàn CPU CPU dengan jumlah inti yang lebih tinggi certa chiến lược APU dengan CPU CPU yang lebih sedikit tetapi GPU.

Khabar angin ini bahawa menjukkan AMD dapat menjadikan đồ họa menjadi tiêu chuẩn pada semua bahagian di bawah tahap 16-tera. Tidak jelas berapa banyak nilai tambah ini mewakili pengguna trưởng thành. Đồ họa APU tidak diragukan lagi berharga kerana dua sebab: Anda tidak boleh kehilangan axes ke sistem hanya kerana GPU anda mati, anda dapat menjalankan cấu hình đa màn hình dengan leban Walau bagaimanapun, hanya sebilangan kecil orang yang sangat memerlukan kemampuan seperti biasa.

Sepatutnya, GPU menaiki Ryzen 7 4700G akan menjadi 8-CU Vega cip dengan 512 inti secara, berpuses pada waktu terik 2.1GHz. Itu sangat pantas cho APU trên tàu, walaupun jika mencatat masa yang tinggi hanya dapat membuat pengertian terhad kerana keterbatasan lebar jalur memori. Ryzen 7 4700G pasti akan bersinar dengan memori berkelajuan tinggi – APU selalu berlaku – tetapi harga RAM yang agak tinggi ketika anda menaikkan carta jam selalu menjadikan pelaburan ini sebagai

Bergantung pada bagaimana AMD mengedarkan dan harga cho đến máy ảnh đồ họa Vega baru, APU baru ini dapat menjadi monetatakatan uyasi yang patut diperhatikan pada yang lama, terutama bagi orang-orang yang AMD juga dapat merancang tindak balas ưu tiên terhadap sebarang perubahan yang mungkin Dilakukan Intel pada đồ họa máy tính để bàn CPU sendiri dengan pelancaran mới yang akan datang.

Sekarang Baca: