Zoom vs Houseparty: Video Aplikasi Sembang Mana Yang Harus Anda Gunakan

Ini adalah masa yang pelik. sốt xuất huyết xã hội Penjarakan menjadi pesanan hary, carian cho đến aplikasi Persidangan video ter Bạchk telah mencapai tahap baru. Semasa Skype sau đó Google Duo (periksa petua sau đó lừa Google Duo) dulu menjadi pilihan di mana-mana cho đến video video pada waktu itu, terdapat beberapa nama baru sekarang: Zoom dan Houseparty. Walaupun ramai yang melihat Zoom sebagai aplikasi sembang video cho đến pengguna perniagaan, sau đó là Houseparty cho cá nhân yang suka bersenang-senang.

Zoom vs Houseparty Aplikasi Mana Yang Harus Anda Gunakan cho đến Berbual Video

Tetapi pada akhirnya, mereka berdua memastayai tujuan yang sama – membuat panggilan video kepada rakan dan keluarga anda melalui video.

Oleh itu, aplikasi belidangan video mana yang harus anda gunakan – Zoom atau Houseparty? Baikazaki, itulah yang akan kita ketahui dalam catatan ini.

Kemudahan Trục

Salah satu perkara utama yang anda cari dalam aplikasi adalah kemudahan akses. Saberapa Mudah cho đến membuat panggilan? Atau, betapa Mudahnya orang lain menyertai panggilan?

Dalam hal Zoom, mari kita katakan bahawa ini bukan process satu langkah cho đến membuat panggilan atau mesyuarat, sau đó là memang demikian. Sejauh ini, ia direka lebih cho đến pengguna perniagaan. Oleh itu, anda harus melalui xử lý mengatur mesyuarat terlebih dahulu.

Zoom vs Houseparty Aplikasi Mana Yang Harus Anda Gunakan cho Sembang Video 12 Zoom vs Houseparty Aplikasi Mana Yang Harus Anda Gunakan cho đến Berbual Video 2

Sau đó seperti alat perjumpaan lain, anda perlu menjemput peserta anda atau berkongsi pautan dan kata laluan mesyuarat dengan merka.

Ringkasnya, pemula cho đến, ini boleh menjadi urusan yang meletihkan.

Walaupun anda dapat mengatur pertemuan segera dengan ciri bernama Gặp gỡ ngay bây giờ, anda masih perlu berkongsi ID Mesyuarat Peribadi vàa dengan orang yang dijemput cho đến mesyuarat segera.

Zoom vs Houseparty Aplikasi Mana Yang Harus Anda Gunakan cho đến Berbual Video 4 Tangkapan Skrin 20200409 155555

Tetapi yang baiknya ialah anda boleh menyalin butiran dan membagikannya melalui perkhidmatan mel atau sembang seperti WhatsApp dan Mesej.

Sabaliknya, Houseparty mengambil Pendekatan yang lebih sederhana. Di sini anda perlu menambah rakan. Terdapat dua pilihan buat masa ini. Pertama, anh chàng boleh menjemput kenalan anh chàng dari buku điện thoại anh chàng. Atau, tinh thần của hơi thở juga boleh memautkan Facebook akaun tambah rakan linh hồn tinh thần dari sana.

Zoom vs Houseparty Aplikasi Mana Yang Harus Anda Gunakan cho đến Berbual Video 5 Zoom vs Houseparty Aplikasi Mana Yang Harus Anda Gunakan cho đến Berbual Video 9

Sebaik sahaja anda melancarkan aplikasi, rakan anda akan diberitahu bahawa anda ‘berada di rumah.’ Jadi, rakan-rakan yang sudah ada di rumah boleh mengetuk pemberitahuan

Zoom vs Houseparty Aplikasi Mana Yang Harus Anda Gunakan cho đến Berbual Video 8 Zoom vs Houseparty Aplikasi Mana Yang Harus Anda Gunakan cho Sembang Video 10

Sekiranya pesta rumah sedang berlangsung, anda akan dapat melihatnya semasa anda meleret ke atas mrine. Ya, semudah nó.

Kelemahannya, anda tidak boleh berkongsi URL atau pautan pihak dengan kenalan anda yang tidak ada di dalam rumah.

Pê-đê

Malah WhatsApp sau đó FaceTime membolehkan anda berbual melalui video dengan tinh thần thẳng. Jadi, mengapa mencari beberapa aplikasi lain? Semuanya bergantung pada jumlah peserta.

Houseparty menggandakan jumlah peserta dan membolehkan anda menambah sehingga lapan orang di sebuah bilik. Ya, chân rusuhan yang! Tetapi ya, jika dua memastaiai kumpulan ambar, dua mungkin harus meninggalkan beberapa ahli ketika dua merancang pesta.

Zoom vs Houseparty: Video Aplikasi Sembang Mana Yang Harus Anda Gunakan 1Sabagai alat perniagaan, Zoom membolehkan anda menambahkan lebih 100 peserta dalam satu panggilan, walaupun pada rancangan percuma. Ya, pesta ambar (** nháy mắt **). Namun, perhatikan bahawa setiap perjumpaan Zoom hanya boleh berlangsung sekitar 40 minit. Oleh itu, sekiranya anda menghabiskan masa 40 minit, anda perlu merancang mesyuarat baru.

Nền tảng Keteradian

Oleh itu, di mana kedua-dua aplikasi ini tersedia?

Sebagai permulaan, Houseparty tersedia cho đến iOS rồi Android. Oleh nó, anda boleh memasangnya di điện thoại và là một chiến thắng của bạn. Sekiranya anda mahukan luas permukaan yang lebih ambar video, anda juga boleh memuat turun dan memasangnya di tablet Android anda seperti Galaxy Tab S6. Chọn nó, pengguna PC boleh memuat turun pelanjutan Chrome chouknya.

Sebaliknya, aplikasi Zoom tidak hanya tersedia cho đến pengguna Android dan iOS, tetapi juga tersedia cho đến Windows rồi macOS chim cánh cụt. Ini thành viên anda kebebasan cho đến membuat panggilan dari mana sahaja.

Nhà hàng windowsMesyuarat cho MacOS

Contohnya, jika anda ingin menghadiri perjumpaan dari keselesaan máy tính riba dua, sau đó mencatat pada masa yang sama, Zoom memungkinkan.

Video Ciri Panggilan – Perkongsian Skrin & Perm Nam

Setakat ini kita telah bercakap mengai kebolehcapaian dan keteradian nền tảng. Tetapi bagaimana dengan ciri?

Untuk Zoom, ia dilengkapi dengan beberapa ciri berguna. Tetapi izinkan saya menjelaskan pada awalnya bahawa ciri-ciri ini hanya disesuaikan cho đến video perjumpaan pasukan dan Persidangan.

Oleh itu, tinh thần boleh merakam mesyuarat (hanya PC), berkongsi shrine dengan peserta Spirit, menyimpan rakaman Spirit, antara lain. Lebih dồn nén lagi, jika anda tidak selesa cho đến berkongsi latar belakang, anda juga boleh menetapkan latar belakang maya di tempatnya chouk menutupnya.

Dan yang terbaik ialah anda boleh memilih dari pelbagai latar belakang. Selain itu, tinh thần của juga boleh memuat naik sendiri. Có phải bạn, bukan?

Google bertemu so với thu phóng

Houseparty, yang dibuat cho đến pengguna kasual dalam diri anda, tidak memastayai ciri-ciri canggih. Secara terbalik, terdapat beberapa permhai menarik di kucingnya.

Ya, selain bergaul dengan rakan anda, anda juga dapat bermain permhai một lần seperti Heads Up, Trivia, Chips và Guac dan Quick Draw.

Zoom vs Houseparty Aplikasi Mana Yang Harus Anda Gunakan cho đến Berbual Video 6

Saya peminat Cabana Pantas perm Nam. Anda mendapat vải kecil cho đến Dilukis. Hít thở lịch sự nhất so với hơi thở thẳng nhất meneka. Cukup permhai chouk meluangkan masa jika anda bertanya kepada saya.

Salah satu inti dari aplikasi Houseparty adalah bahawa sesiapa sahaja dalam senarai rakan anda boleh datang dan menyertai pesta anda. Oleh itu, anda mosti memastikan mengunci bilik. Syukurmus, pilihan ada di bahagian bawah miếu.

Zoom vs Houseparty Aplikasi Mana Yang Harus Anda Gunakan cho đến Berbual Video 7

Ketika datang ke Zoom, anda harus memastikan bahawa mesyuarat anda bersifat peribadi dan selamat selamatkan diri anda bằng Zoombombing. Vâng, đó là istilah.

Pertama, linh mục bahawa phóng to beramarsi mesyuarat butiran seperti pautan atau ID Mesyuarat di nền tảng awam. Sau đó walaupun anda menggunakan yang kemudian, anda harus berhati-hati dan menggunakan ID yang dihasilkan secara rawak setiap masa.

Hibja atau Tempat Kerja

Thu phóng sau đó Houseparty melayani dua đặt pengguna yang berbeza. Sekiranya anda ingin mengetahui rakan dua, saya cadangkan Zoom kerana ia tersedia di pelbagai nền tảng. Kedua, semasa mengatur mesyuarat agak rumit, ia memang memastaiai kelebihannya. Tinh thần Sekiranya ingin bersenang-senang, tinh thần semestinya thành viên peluang kepada Houseparty.

Perhatikan bahawa kedua-dua aplikasi ini memastayai masalah privateasi mereka. Pada minggu terakhir bulan Mac, banyak pengguna menuduh Houseparty melakukan pelanggaran dan menggunakan dữ liệu mereka cho đến mengakodes aplikasi berbayar lain seperti Netflix dan Spotify, antara lain. Tidak ada bukti pelanggaran itu, tetapi aplikasinya berlaku dữ liệu mengumpulkan peribadi yang membimbangkan.

Bahagian tư nhân, Zoom juga menarik perhatian jenis yang salah. Sejak isu tersebut diumumkan, Zoom telah membuat beberapa perubahan. Salah satunya termasuk pelepasan perisian baru yang bertujuan cho đến meningkatkan keselamatan. Tambahan, mereka telah membawa Alex Stamos dalam perjalanan sebagai perunding keselamatan.

Oleh itu, aplikasi mana yang akan anda pilih? Adakah anda akan berpuas hati dengan yang di atas, atau adakah anda akan mencari aplikasi yang lebih terkenal seperti Google Duo dan Skype?

Seterusnya: Mencari Alternatif Zoom yang bị bệnh? Baca bài viết seterusnya yetuk mengetahui beberapa Alternatif Zoom ter Bạchk Untuk video video dan perjumpaan jarak jauh.