Mengapa Wi-Fi Android Tereaveri Mendapatkan Masalah Alamat IP? Bagaimana Memper Bạchki?

Pada masa kini, semua orang mampu membeli điện thoại Android. Ini mungkin kerana keterediaan dan harga yang berpatutan. Oleh kerana Android dapat berjalan walaupun pada perkakasan yang sangat revah tanpa masalah, pengilang dapat menghasilkan Android smartphones cho đến harga terendah. Điện thoại Memandangkan Android mampu melakukan lebih banyak tugas seperti tinh thần máy tính tetapi pada yếu tố bentuk Ganggam kecil. Điện thoại Android dilengkapi dengan banyak ciri; salah satunya ialah penyambungan Wi-Fi. Tetapi ketika menyambung ke rangkaian Wi-Fi, pengguna mungkin mengalami banyak masalah sepertiTidak dapat Menyambung ke rangkaianĂn chay Atau tersekat padaMendapatkan alamat IP. “ Oleh itu, dalam catatan ini, thành viên kami akan sebab dan kemungkinan penyeleaanan cho masalah tersebut.

Masalah alamat IP Mendapatkan Wi-Fi menyatakan bahawa điện thoại Android menghubungi penghala atus truy cập vào địa chỉ IP của Google cho đến menyambung ke rangkaian dan mengakoses internet. Tetapi procesnya mungkin berterusan dalam gelung yang tidak ter Breathga. Ini juga mungkin gagal kerana banyak masalah, yang akan kita jalani penyeleaiannya. Masalahnya mungkin berada di sisi Titik rìu tại sisi pelanggan tại bahkan di antara. Oleh itu, mari kita lihat semua kemungkinan penyeleaian cho đến menyeleairan masalah tersebut.

Mengapa Wi-Fi Android Tereaveri Mendapatkan Masalah Alamat IP? Bagaimana Memper Bạchki?

Penyeleaan 1: Keluarkan rangkaian dan sambungkan semula

Sekiranya tetapan rangkaian diubah dalam penghala atau bahkan jika kata laluan diubah, điện thoại klien tidak lagi dapat menyambung ke Titik akses. Dalam kes sedemikian, kita harus membuang rangkaian dari senarai rangkaian điện thoại bimbit Android yang tersimpan dan menyambung semula dengan thành viên perincian sekali lagi.

Untuk melakukannya, pergi ke Tetapan> Rangkaian & Internet> Wi-Fi dan tekan lama pada rangkaian yang không có tinh thần sambungkan dan ketik “Lupai. “ Ini akan membuang rangkaian dari senarai yang disimpan, sau đó rangkaian anda harus disenaraikan di bawah rangkaian yang dapat ditagih. Sekarang ketuk rangkaian, làm phong phú tinh thần kunci rangkaian (kata laluan), sau đó là ketuk sambungkan. Điện thoại harus dapat menyambung ke rangkaian.

Penyeleaan 2: Mulakan semula Kedua-dua pihak

Thần mungkin pernah mendengar bahawa menghidupkan semula điện thoại menyeleaikan banyak masalah. Ini benar dalam banyak kes dan mungkin juga berlaku dalam masalah ini. Beberapa tetapan sistem yang berlebihan atau bercanggah menjadi jelas semasa menghidupkan semula điện thoại dan menyeleairan masalahnya. Pertama, một điện thoại đa điện thoại và một cuba sambungkan ke rangkaian. Kemudian mulakan semula Router tại AccessPoint và sau đó lihat masalah berterusan.

Mengapa Wi-Fi Android Tereaveri Mendapatkan Masalah Alamat IP? Bagaimana Memper Bạchki? 1

Điện thoại semuk menghidupkan semula, tahan kekunci kuasa dan Ketuk Mulakan semula. Untuk memulakan semula penghala Spirit, gunakan tetapan Router / alat pentadbir dan cari pilihan cho đến memulakan semula. Anda juga boleh mencuba mematikan dan menghidupkan penghala dengan menggunakan kekunci Daya.

Penyeleaan 3: Lakukan Tetapan Semula Rangkaian

Mungkin anda mengubah beberapa tetapan di suatu tempat dalam pilihan rangkaian seperti configasi IP hướng dẫn sử dụng atau tetapan DNS. Jadi, ini boleh menyebabkan masalah. Tinh thần Sekiranya tidak ingat mengubah tetapan tertentu, tinh thần boleh melakukan tetapan semula rangkaian. Pilihan ini menetapkan semula semua tetapan yang berkaitan dengan rangkaian sử dụng Bluetooth qua Wi-Fi.

Mengapa Wi-Fi Android Tereaveri Mendapatkan Masalah Alamat IP? Bagaimana Memper Bạchki?

Untuk melakukan tetapan semula rangkaian, pergi ke Tetapan> Sistem> Pilihan ulang> Tetapkan semula Wi-Fi, Mudah alih, Bluetooth. Kemudian ketik Tetapkan semula tetapan.

Đặt piapan semula selesai, sambungkan semula ke rangkaian dan lihat apakah masalahnya diseleaikan.

Penyeleaan 4: IP Tukar sang Statik dan bukannya DHCP

Tìm kiếm các tùy chọn menu trên internet và bộ nhớ có thể dễ dàng được thay đổi bằng IP để kiếm tiền. Untuk ini, trên menggunakan DHCP động (Giao thức cấu hình máy chủ động), thành viên yang thành viên IP cho đến klien secara automatik. Dalam beberapa kes yang jarang berlaku, ini mungkin menimbulkan masalah. Untuk menyeleaikannya, Ketuk rangkaian kemudian ketukMahir pilihan. “ di bawah tetapan IP ketik dan pilihThống kê. “ Sekarang Tatal ke alamat IP sau đó masukan alamat IP cho đến hướng dẫn sử dụng penghala anda secara.

Mengapa Wi-Fi Android Tereaveri Mendapatkan Masalah Alamat IP? Bagaimana Memper Bạchki? 2

Anda entah bagaimana harus mencari butiran alamat IP cho đến penghala dua, baik menggunakan perintah “ipconfig” dari PC yang disambungkan ke rangkaian atau harus mendapatkannya di peranti lain yang

Mengapa Wi-Fi Android Tereaveri Mendapatkan Masalah Alamat IP? Bagaimana Memper Bạchki?

Untuk mendapatkan perincian menggunakan điện thoại android goto Rangkaian> Wi-Fi pilihan dalam tetapan. Kemudian ketik Rangkaian hơn tatal ke bawah ke butiran rangkaian.

Penyeleaan 5: Điểm truy cập Tetapkan semula tại bộ định tuyến

Sekiranya ada perubahan yang Dilakukan pada pengaturan router, ini akan mencegah kita dari tersambung ke jaringan karena salah configureasi. Sekiranya Spirit tidak ingat pengubahsuaian tersebut, Spirit boleh menetapkan semula penghala Spirit dari panel pentadbir di halaman cấu hình web Router. Pilihan ini akan berbeza bergantung pada pengeluarnya. Oleh itu, hướng dẫn sử dụng ikuti yang disediakan bersama dengan penghala. Kaedah chung adalah log masuk sebagai pentadbir ke cổng thông tin cấu hình cho penghala và cari pilihan semula di bawah alat Sistem atau tab penyelenggaraan.

Mengapa Wi-Fi Android Tereaveri Mendapatkan Masalah Alamat IP? Bagaimana Memper Bạchki? 3

Sabilangan ambar penghala memastaiai butang tetapan semula luaran. Tekan dan tahan butang selama beberapa saat, dan penghala akan dimulakan semula, menetapkan semula penghala. Dari sini, kita harus mengkonfigurasi semula penghala dari awal. Hướng dẫn sử dụng Gunakan dan bantuan web khusus cho đến pengeluar dan model penghala Spirit. Selepas penghala semula router, sambungkan điện thoại ke penghala dan periksa.

Penyeleaan 6: Gangik Periksa

Isyarat Wi-Fi memerlukan jalan bebas yang lurus dan bebas cho đến perjalanan. Điện thoại tidak dapat dihubungkan jika bili Spirit penuh dengan halangan atau linh hồn menggunakan dari ruangan lain ketika người giữ tiền diada ruangan lain. Cuba bergerak lebih decat ke penghala atau Titik axes dan periksa.

Mengapa Wi-Fi Android Tereaveri Mendapatkan Masalah Alamat IP? Bagaimana Memper Bạchki? 4

Sekiranya penghala milik tinh thần, letakkan penghala di tengah ruangan cho đến lipuh penuh. Dinding sepenuhnya menghalang isyarat. Oleh itu, anda tidak dapat menyambung dari belakang dinding walaupun penghala berada di sisi lain dinding. Sambungan hanya berfungsi di antara jarak tertentu. Jarak itu berbeza dengan jalur Wi-Fi dan jenis antena. Penghala biasa burfungsi dalam jarak 10-20 mét. Oleh itu, mục sư jarak anda berada dalam đã có.

Penyeleaan 7: Penyaredan Kunci Penghala / penyaredan alamat Mac

Penghala anda mungkin menyokong pelbagai chống lại keselamatan seperti WEP, WPA, dll., Điện thoại Tetapi anda tidak menyokong semuanya. Oleh itu, selalu disyorkan cho menjaga chống lại keselamatan seperti WPS2-PSK sau đó jenis penyulitan sebagai AES cho đến kerja Mudah melalui. Tiền Pergi ke tetapan và ubah pilihan di bawah Wireless> Wireless Security.

Apabila penapisan mac dihidupkan, penghala anda akan menolak permintaan sambungan dari peranti yang memastayai alamat mac yang ditentukan. Oleh itu, lumpuhkan pilihan ini cho đến menyeleakan masalah kami. Sekiranya kaedah ini berfungsi, anda kemudian boleh menambahkan peranti (điện thoại) kami ke senarai putih yetuk mengelakkan penyekat selanjutnya. Pilihan ini juga akan tersedia di bawah penyaredan Mac tanpa wayar> tanpa wayar.

Penyeleaan 8: Tinh thần điện thoại Tetapkan semula

Sekiranya tidak ada kaedah yang dapat menyeleairkan masalah, sau đó dua pasti bahawa masalahnya ada di dalam vịt, maka harapan terakhir adalah melakukan tetapan semula phone dua dari kilang. Ini menghilangkan salah configasi dan semua tetapan, dữ liệu termasuk aplikasi dan. Buat cadangan segala-galanya sebelum mencuba kaedah ini kerana ini akan menghapuskan semuanya.

Mengapa Wi-Fi Android Tereaveri Mendapatkan Masalah Alamat IP? Bagaimana Memper Bạchki?

Untuk menetapkan semula, pergi ke Tetapan> Sistem> Tetapkan semula pilihan rồi ketuk Dữ liệu Padamkan semua. Sekarang ketik pengesahan cho đến tinh thần tindakan mengesahkan. Tindakan ini akan menetapkan semula semuanya ke lalai kilang dan akan menghidupkan semula điện thoại.

Kesimpulannya

Jadi chuk menyeleakannya, ini adalah penyeleaanan yang boleh anda cuba selesaikan masalah Sekiranya masalah masih berlanjutan, ini mungkin disebabkan oleh perkakasan atau perisian penghala atau phone yang rosak. Pada ketika itu, lebih baik menghubungi perkhidmatan pelanggan cho đến mendapatkan penyeleaanan yang lebih baik. Sekiranya anda memastayai jaminan pada sản phẩm tersebut, sekarang saatnya cho đến sản phẩm menuntut tersebut.