4 Kaedah Terbaik cho Menukar PNG ke JPG pada iPhone dan iPad

Imej PNG mungkin memastaiai kelebihan berbanding JPEG dari segi kualiti gambar. Định dạng Tetapi PNG tidak dapat mengalahkan keserasian yang meluas dan saiz fail yang lebih kecil yang dibawa JPG ke meja. Menu Walaupun PNG ke JPG pada iPhone mungkin kelihatan seperti tugas, ia timak begitu roomit.

Tukar PNG to JPG Iphone Ipad nổi bật Alt

Sekiranya anda menggunakan iPhone atau iPad, anda pasti menemui PNG anda – terutamanya yang dihasilkan hoặc miếu tangkapan. Tetapi iOS và iPadOS tidak menawarkan kaedah sedia cho menukar PNG menjadi JPG.

Jau risau. Kami telah mengetahui empat cara terbaik cho đến menukar gambar PNG ke định dạng JPG. Mari kita periksa.

1. Sau đó chỉnh sửa Simpan Imej

Lakukan suntingan sederhana pada gambar PNG yang ingin Spirit ubah, sau đó ia akan disimpan secara tự động định dạng dalam JPG. Menggunakan alat tongkat automatik adalah kaedah terpantas cho đến menyeleaikan tugas. Tetapi jika anda mahu gambar tetap utuh, anda boleh menggunakan alat putaran sebagai gantinya.

Langkah 1: Buka gambar yang ingin tinh thần ubah dalam aplikasi Ảnh. Seterusnya, ketik pilihan Chỉnh sửa di sudut kanan atas miếu.

Ipad Tukar PNG sang JPG 1 Ipad Tukar PNG sang JPG 2

Langkah 2: Biểu tượng cây đũa thần Ketik – yang akan mengubah gambar secara automatik. Ketik Selesai.

Ipad Tukar PNG sang JPG 3 Ipad Tukar PNG sang JPG 4

Ghi chú: Sekiranya anda memilih yetuk memutar gambar (biểu tượng ketuk Pangkas yetuk mengakses alat putaran), anda mosti menyimpannya dua kali cho đến mendapatkan gambar kembali ke arah semula.

Ứng dụng Ảnh kemudian akan menimpa gambar PNG asal dengan Versi JPG. Walau bagaimanapun, aplikasi ini tidak membolehkan tinh thần memeriksa định dạng thất bại gambar. Sekiranya thở không lộn xộn, nhưng sau đó tampal gambar ke aplikasi Fail.

Walaupun ăn mày, kaedah ini hanya berguna cho đến satu-satu kejadian. Kaedah seterusnya berfungsi ăn baik cho đến menukar sekumpulan gambar.

2. Pintas Buat

Sekiranya anda memasang aplikasi Pintasan pada iPhone atau iPad tinh thần, anda boleh membuat jalan pintas dengan Mudah yang akan menukar PNG menjadi JPG.

Ia akan mengambil banyak langkah cho đến menyeleakan tugas tersebut. Tetapi jika dibandingkan dengan kaedah di atas, bukan sahaja dua dapat menukar beberapa gambar sekaligus, tetapi dua juga dapat memastikan salinan PNG asalnya tetap utuh.

Petua: Bản ghi nhớ của Sabelum, pertimbangkan cho album membuat aplikasi Ảnh baru – Ảnh> Album> Tambah> Album Baru. Namakannya kepada ‘JPG’ (atau sesuatu yang sesuai). Dengan cara itu, anda boleh trộn cấu hình jalan pintas cho đến menyimpan fail yang ditukar ke album ini, yang menjadikannya lebih Mudah selepas itu.

Langkah 1: Buka aplikasi Pintasan pada iPhone atau iPad tinh thần. Switch ke tab Pintasan Saya, rồi kemudian ketik Buat Pintasan.

Iphone Tukar PNG sang JPG 37 Ipad Tukar PNG sang JPG 5

Langkah 2: Ketik Tambah Tindakan. Đền thờ Pada seterusnya, ketik Aplikasi.

Ipad Tukar PNG sang JPG 6 Ipad Tukar PNG sang JPG 7

Langkah 3: Ảnh Ketik, rồi Kemudian tatal ke bawah rồi Ảnh ketuk Pilih.

Ipad Tukar PNG sang JPG 8 Ipad Tukar PNG sang JPG 9

Langkah 4: Luaskan tindakan Pilih Ảnh (ketuk Tunjukkan Lagi) sau đó hidupkan togol di sebelah Pilih Beberapa.

Tukar PNG sang JPG Iphone 10 Tukar PNG sang JPG Ipad 11

Langkah 5: Ketik ‘+’ cho đến mula menambahkan tindakan baru. Oleh kerana aplikasinya menampilkan layar pilihan yang cùng dengan tindakan sebelumnya, ketuk ‘x’ ke sudut kanan atas dua kali chouk kembali ke kawasan pilihan utama.

Tukar PNG sang JPG Ipad 12 Tukar PNG sang JPG Ipad 13

Langkah 6: Truyền thông Ketik. Tatal ke bawah ke bahagian Imej, rồi kemudian ketik Tukar Gambar.

Tukar PNG sang JPG 14 Tukar PNG sang JPG Ipad 15

Langkah 7: Luaskan tindakan Tukar Imej (ketik Tunjukkan Lagi). Đầu ra của Lềuukan kualiti sau đó cùng với siêu dữ liệu ada anda mahu mengekalkan.

Ghi chú: Tindakan Chuyển đổi hình ảnh harus lalai ke “Chuyển đổi hình ảnh sang JPEG.” Sekiranya ia memaparkan định dạng đầu ra yang berbeza, pastikan cho đến memilih JPEG sebagai gantinya.

Tukar PNG sang JPG Ipad 16 Tukar PNG sang JPG Ipad 17

Langkah 8: Ketik ‘+’ cho đến menambahkan tindakan baru. Ketuk ‘x’ sekali chouk keluar der shrin pilihan yang berkaitan dengan tindakan sebelumnya dan ke kawasan pilihan utama.

Tukar PNG sang JPG Ipad 17 1 Tukar PNG sang JPG Ipad 18

Langkah 9: Ketik Foto, sau đó là Kemudian tatal ke bawah dan ketuk Simpan ke Album Ảnh.

Tukar PNG sang JPG Iphone 19 Tukar PNG sang JPG Ipad 20

Langkah 10: Ketik Terbaru dalam tindakan Simpan ke Album Ảnh. Album Pilih của aplikasi Ảnh cho menyimpan gambar yang ditukar. Lewati langkah ini jika anda tidak mahu memilih album tertentu.

Tukar PNG sang JPG Ipad 21 Tukar PNG sang JPG Ipad 22

Langkah 11: Ketik Seterusnya. Masukkan nama cho jalan pintas dan ketuk Selesai cho đến selesai membuatnya.

Tukar PNG sang JPG Ipad 23 Tukar PNG sang JPG iPhone 24

Langkah 12: Ketik jalan pintas yang baru dibuat dalam aplikasi Pintasan. Apabila diminta, pilih gambar yang ingin anda ubah, sau đó là kemudian ketuk Selesai.

Tukar PNG sang JPG Ipad 25 Tukar PNG sang JPG Ipad 26

Langkah 13: Tunggu jalan pintas chouk menukar gambar – jubin pintasan akan menunjukkan kemajuannya. Setelah selesai menukar, pergi ke album yang có liên quan dalam aplikasi Foto cho đến memeriksa gambar yang ditukar.

Tukar PNG sang JPG Iphone 27 Tukar PNG sang JPG Ipad 28

Selain mengakoses jalan pintas melalui aplikasi Pintasan, và juga dapat menjalankannya melalui khác Pintasan (menuju ke Hari Ini) tại Siri.

3. Tukar Dengan Aplikasi

Sekiranya anda tidak suka mengedit atau menyimpan gambar atau meluangkan masa cho đến membuat jalan pintas, anda boleh menggunakan alat penukaran pihak ketiga từ App Store cho đến men

amara: Aplikasi pihak ketiga boleh menimbulkan kebimbangan privateasi sau đó keselamatan. Jangan gunakannya cho đến menukar gambar nhạy cảm.

Inilah cara menukar gambar PNG ke định dạng JPG menggunakan produciti penukaran gambar yang layak yang dipanggil JPEG, PNG, Image File Converter.

Langkah 1: Muat turun dan pasang JPEG, PNG, Penukar Fail Imej.

Langkah 2: Buka alat dan ketik Muat Ảnh. Ketuk OK apabila diminta cho đến membenarkan aplikasi mengakoses aplikasi Ảnh.

Tukar PNG sang JPG Ipad 30 Tukar PNG sang JPG 38

Langkah 3: Ketik Tukar & Simpan, sau đó là kemudian ketuk Simpan sebagai JPEG.

Tukar PNG sang JPG iPhone 31 Tukar PNG sang JPG Ipad 32

Itu harus menyimpan gambar ke aplikasi Foto dalam định dạng JPG. Jangan ragu cho mencuba produciti penukaran lain dari App Store juga – mencari ‘PNG ke JPG’ akan mendsahkan banyak aplikasi.

4. Tukar dengan Alat Dalam Talian

Thần juga boleh menggunakan alat penukaran dalam talian cho đến menukar gambar định dạng PNG ke. Walau bagaimanapun, jangan memuat naik gambar nhạy cảm với penukaran kerana mustahil cho đến mengetahui di mana gambar anda akan berakhir.

Langkah 1: Pergi ke alat penukaran dalam talian seperti CloudConvert aTAU Zamzar. Định dạng Pastican sau đó đầu ra yang sesuai (PNG ke JPG) dipilih, sau đó kemudian muat naik gambar yang ingin anda ubah.

Tukar PNG sang JPG Ipad 33 Tukar PNG sang JPG Ipad 34

Langkah 2: Ketik Tukar, sau đó là kemudian muat turun gambar yang ditukar selepas itu.

Tukar PNG sang JPG 35 iPhone Tukar PNG sang JPG 36

Anda boleh mengakses gambar yang dimuat turun melalui pengurus muat turun penyemak imbas atau aplikasi Fail.

Pintas Jalan Mengambil Kek

Sabagai contoh sekali, membuat pengeditan Mudah dan menyimpan gambar semestinya berfungsi dengan baik. Tetapi jika anda merancang chouk menukar PNG ke JPG secara berkala, ada baiknya menghabiskan masa dengan membuat jalan pintas kerana ini akan membolehkan anda memproses banyak

Ya, linh hồn boleh menggunakan alat penukaran pihak ketiga. Tetapi gambar tersebut lươn sesuai digunakan cho gambar chung dan bukan cho đến perkara nhạy cảm.

Seterusnya: Tahukah anda bahawa anda boleh membuat gambar iPhone anda dalam JPG dan bukannya HEIC? Lihat pautan di bawah cho đến mengetahui cara melakukannya.