Bo mạch chủ MSI Melancarkan Berpendingin Air yang Tidak Akan Mematahkan Bank

Laman web ini dapat memperoleh komisen gabungan dari pautan di halaman ini. Chim cánh cụt Syarat.

Tính năng MSI Z490-Carbon-MPG

Pada awal Mei, kami membincangkan $ Asrock1, 100 papan induk sau đó kenyataannya sepertinya tidak dirancang cho đến kumpulan pengguna sebenar. Kini, MSI telah mengumumkan barisan sản phẩm penyejuk air sendiri, sau đó nampaknya jauh lebih thực tế daripada yang ditunjukkan hoặc asrock pada bulan Mei.

MSI MPG Z490 Carbon EK X (MPG? Carbon?) Memirkyai block air khusus yang dibina dengan kerjasama pengeluar block air EKWB. Block yang lebih sejuk dirancang Untuk menyejukkan kedua-dua CPU dan VRM, yang bermaksud ia akan Sesuai dengan bo mạch chủ ini secara khusus của mình

Dari segi ciri, papan ini menyokong khỉ yang linh harapkan dari sản phẩm berkalibernya, USB của bạn 3.2 Gen 2×2, Wifi 6, sau đó là 2Sokongan Ethernet .5G Bộ bo mạch chủ bo mạch chủ ujian kebocoran sau đó sokongan RGB yang Dilakukan dalam warna MSI dengan sokongan cho đến 16.8 juta warna sau đó 29 kesan. Dengan sokongan warna sau đó kesan seperti ini, anda dapat menjadikannya seperti unicorn yang menyayangi pelangi ke pejabat anda sepanjang tahun.

Harga: Berpatutan!

Sebab eel ambar saya tidak suka Asrock memukau di pasar yang disejukkan dengan air adalah kerana tidak jelas siapa sebenarnya yang harus membeli bo mạch chủ $ 1100 sebagai sản phẩm yang serius. Apabila peralatan khas của EKWB berharga Kurang bởi setengahnya, meminta pengguna mengeluarkan wang tunai cho đến bo mạch chủ yang memerlukan banyak keberanian, cùng một sản phẩm ada yang dimaksudkan adalah.

MSI-MPG Carbon

Syukurmus, MSI tidak mengikut kehendak Asrock di Bahagian harga. MSI MPG Z490 Carbon EK X dijangka dijual dengan harga hanya $ 399, sau đó gắn nó với masih cukup tinggi, ia lebih decat dengan sesuatu yang mungkin Difikirkan wajar oleh tiền1, 100 adalah.

Xu hướng Adakah Ini Akan Berlaku?

Perkara yang paling menarik mengai kenyataan bahawa kami melihat banyak syarikat mendorong penyeleaian gelung tersuai sebagai lalai pada bo mạch chủ adalah implikasinya bahawa ini boleh Penggunaan tenaga AMD hơn Intel tidak turun, sau đó là permintaan kuasa hanya meningkat.

Dengan kata lain: Jika Intel tại AMD mixer CPU 500W di luar pintu sau đó menyatakannya cho đến peminat penyejuk air tingkat atas, anda akan melihat lonjakan penjualan gelung tersuai.

Tidak ada yang dapat dicapai oleh peminat PC thông thường yang dapat mengatasi penyejukan air gelung khas dengan takungan dalaman atau luaran. Penyejukan người bạn satu peringkat lebih sejuk, lềuu saja, tetapi tidak banyak orang yang memirkyai kepakaran cho đến membuatnya. EKWB, sebaliknya, menjual alat penyejuk air yang sudah siap yetuk mengeluarkan semua tekan dari Persamaan.

Saya rasa kemungkinan kejadian ini masih kecil, pc pc tidak pernah menggunakan penyejukan air secara colliv, malah lebih suka mencari jalan chouk meningkatkan lagi penyejukan udara. Sekiranya penggunaan kuasa PC mutlak terus ý kiến ​​mèo, mereka tidak akan memastayai pilihan. Dengan itu, không khí thành viên hasil yang sangat baik secara keseluruhan. Semasa saya mengkaji VisionTek CryoVenom pada tahun 2014, saya terkejut melihat sejauh mana GPU GCN bertindak balas terhadap jam tinggi – dari 949 MHz hingga 1225 MHz, pada suhu Không khí pasti memastaiaii Itu cerita yang berbeza.

Sekarang Baca: