Atas 7 Ứng dụng macOS yang berguna cho đến Mengoptimumkan Mac Anda

AppleMacOS sangat dihormati kerana menawarkan ciri-ciri hebat, penyesuaian yang pelbagai, dan a perpustakaan pelbagai aplikasi Cửa hàng ứng dụng Mac. Anda jarang akan mendengar seseorang berkata, Cách Mac saya kelihatan agak permusan. Bagaimana saya memastayai ruang yang lebih sedikit? ” Tương tự và mọi thành viên khác của Mac không ở Sudan hay Hoa Kỳ, perkara setiap hari menjadi semakin sombong dari masa ke masa. Syukurmus, Mac App Store, sau đó là comuniti pemaju menawarkan beberapa aplikasi macOS cho đến mengoptimumkan Mac anda menyesuaikannya dengan Mightinya.

Ứng dụng macos terbaik cho meningkatkan imej utama mac

Setiap pemilik Mac bertujuan cho đến sự ổn định của secara yang ổn định. Untuk itu, seseorang mungkin sekali-sekala menggunakan pembersihan musim bunga. Cukup bijak cho đến mengautomasikan tugas seperti membuang fail lama / tidak digunakan, menguruskan menu bar, menyusun fail dengan mengarkibkan bersama, sau đó là sebagainya. Bagaimana membiarkan beberapa aplikasi melakukannya secara automatik dan menjadikan hidup anda lebih Mudah? Itulah sebabnya kami telah memilih banyak aplikasi macOS yang berguna cho mengoptimumkan Mac anda.

Sabilangan ambar aplikasi dalam senarai ini menawarkan pilihan percubaan cho đến membolehkan anda mengalaminya sebelum anda memutuskan cho đến membelinya.

Ghi chú: Beberapa aplikasi dalam senarai ini memerlukan izin seperti AKS Cakera Penuh dan kebenaran Aksesibilitas cho đến berfungsi dengan baik. Oleh itu, pastik anda membenarkannya.

1. BersihMyMac X

Kita semua harus membayar harga cho đến mencuba beberapa aplikasi baru. Pada masa yang sama, semua orang mahu Mac nhiều hơn cerdas dan responsif. Tidak berlaku sekiranya anda terus membuang aplikasi. CleanMyMac X menghilangkan keperluan cho đến menggulung lengan baju cho đến mencari dan menyingkirkan thất bại atplikasi yang tidak diingini cho đến memper Macat và Mac. Ini pastal faili yang tidak digunakan, thành phần yang tersisa setelah penyahpasangan aplikasi, sau đó aplikasi lain yang tidak digunakan. Ghi nhớ Dengan thất bại aplikasi sampah tersebut, anda boleh mendapatkan kembali ruang simpanan yang berharga – menjadikan dunia berbeza pada MacBook dengan penyimpanan 128GB atau 256GB.

Aplikasi macos terbaik Cleanmymacx cho đến khi aplikasi fail sampah thành viênihkan baru

Percubaan CleanMyMac X akan membolehkan anda membuang fail sampah hanya sehingga 500MB sau đó beberapa ciri độc quyền tersembunyi di belakang paywall. Versi berbayar boleh didapati di Mac Store dan MacPaw Store dengan langganan tahunan atau pembelian sekali sahaja. Đứng lên – Versi Mac Store tidak memastaiai beberapa ciri, sau đó itu menjadikannya sedikit lebih murah. Tinh thần Sekiranya mahukan semua ciri, tinh thần thành viên nhất “penahan tanpa đã” Versi CleanMyMac X daripada Kedai MacPaw secara langung dengan membayar beberapa wang tambahan.

2. Bartender 3

Thanh menu boleh kelihatan penuh sesak dengan terlalu banyak biểu tượng dan aplikasi yang terdapat di sana. Bartender 3 dapat mengatur thanh menu menu tersebut dengan mengikatnya bersama-sama dengan pintar, melengkapkannya secara automatik, dan membiarkan anda mengakosesnya dengan pintasan papan kekunci Anda boleh menggunakan bar carian kecil itu cho đến mencari dan melancarkan aplikasi jika anda tidak mahu mendsahkan keseluruhan senarai aplikasi. Anda juga boleh menyusun semula susunan biểu tượng aplikasi dalam senarai menu menu cho mengakosesnya dengan satu bấm dan dapat melihatnya dengan cepat menggunakan papan kekunci anda.

Bartender aplikasi macos terbaik 3 thực đơn thanh aplikasi pengurusan

Bahagian terbaik – ia berfungsi dengan mod gelap macOS Catalina dengan sempurna. Bartender 3 dilengkapi dengan percuma 4- Percubaan minggu cho đến membolehkan anda mengalami menu menu Minimalis yang pintar. Versi penuh akan dikenakan biaya $ 15 dan hanya tersedia dari laman web rasmi.

3. Alfred 4

Quản gia Batman Alfred J. Pennyworth sangat cekap membantunya semasa melakukan misi berbahaya. Điều tương tự, Alfred 4 akan membantu anda dalam mencari dan melancarkan aplikasi atau documen yang anda cari dengan usaha yang tối thiểu. Anda bahkan boleh melakukan carian web dari bar carian Alfred. Kedengarannya seperti kotak carian yang dicampur dengan mencampurkan Spotlight dan Siri – kecuali bahagian perintah suara. Tetapi, bài hát ada banyak.

Aplikasi macos ter Bạchk 4 cho mencari thất bại docum kenalan

Anda boleh menambahkan lebih banyak keupayaan dengan Powerpack, yang membolehkan anda menghubungkannya terus ke beberapa perkhidmatan phổ biến seperti Spotify dan 1Password. Thần juga boleh menggunakan ciri seperti sejarah papan keratan, tiền sợ văn bản tự động, chủ đề dan banyak lagi.

Hướng dẫn sử dụng Anda boleh mengurangkan menjalankan tugas theo thực đơn của bạn aliran kerja pintar cho đến membuka aplikasi, mencari di web, sau đó là văn bản memperluas atau ayat. Anda juga boleh menjalankan perintah Terminal dọc theo carian dan bukannya membuka aplikasi Terminal. Cukup bị bệnh. Walaupun aplikasi percuma dimuat turun, Powerpack akan dikenakan biaya 25GBP cho đến khi đọc được 45GBP cho đến khi nâng cấp Sepanjang Hayat Percuma bằng laman web rasmi.

4. Keka

Berurusan dengan thất bại yang diarkibkan atau dimampatkan pada Mac boleh menjadi sukar. Namun, Keka melakukan đang được nhai cho lần ra mắt này. Ini adalah pengarkib fail yang bagus yang juga dapat mix extract pelbagai định dạng arkib – ya, bahkan fail IPA rồi APK. Ia memastaiai salah satu antara muka eel sederhana yang merangkumi dua kawasan dalam tetingkap kecil – bahagian atas cho đến khi memampatkan thất bại sau đó bahagian bawah Anda akan melihatnya sebaik sahaja anda menu sau đó melepaskan beberapa fail di tetingkap aplikasi Keka.

Keka aplikasi macos terbaik cho đến Arkib thất bại memarkibkan arkib

Perkara yang menarik mengai keka ialah anda dapat mix extract fail secara langung tanpa aplikasi. Bỏ chọn nó, nhấp vào kanan pada fail arkib, pilih Buka dengan> Keka trong ngữ cảnh menu, sau đó perlu Dilakukan. Sokongan cho đến memampatkan thất bại RAR terdapat dalam Versi beta. Anda boleh memuat turunnya secara percuma dari laman web rasmi. Keka juga boleh didapati dengan harga $2.99 di Mac App Store cho đến menyokong usaha pemaju.

5. cây phỉ 4

Katakan anda memastayai CleanMyMac X cho các thành viênihkan thất bại, sau đó Alfred 4 đối với tinh thần membantu mencari docum tepat yang ingin tinh thần kunjungi semula. Bagaimana ảnh của bạn sau đó thất bại yang terdapat di thư mục yang berlhai dan juga jumlah luaran? Anda boleh mengatur thất bại sau đó gấp pintar dengan Hazel của bạn 4. Pertama, anda mosti membuat beberapa peraturan dan corak asas cho đến Hazel 4 cho đến mengatur gambar, fail, filem, dan documenten penting duck. Kemudian, aplikasi mengotomatisasi quá trình organizasinya setiap kali anda membuat perubahan.

Jerebu aplikasi macos terbaik 4 thư mục menyusun thất bại

Hazel juga 4 dapat membuang fail Pendua yang anda buat secara tidak bedaja dan membuang muat turun yang tidak longcut – kedua-dua perkara ini dapat membantu anda mendapatkan semula ruang simpanan. Selain nó, anda boleh mengkonfigurasinya cho đến menyusun fail mengikut nama, tarikh, atau kombasi lain. Tinh thần của juga boleh menamakan semula fail secara berkumpulan dan mengarkibkannya. cây phỉ 4 memang menjadikan hidup anda lebih Mudah, tetapi akan dikenakan biaya $ 32 cho đến itu. Anda boleh membelinya dari laman web rasmi. Pembinaan semasa (Hazel 4) tidak menyokong chống lại gelap di macOS Catalina.

6. Nam châm

Mạnhubah saiz windows di macOS sangat menyeronokkan sehingga anda dapat menghabiskan berjam-jam cho đến meramalkan bagaimana tetingkap aplikasi akan diubah saiznya. Nam châm Dengan, linh hồn dapat mengatasinya dengan mengubah ruang kerja anda menjadi stesen đa nhiệm. Ia membolehkan anda menu, menuelaraskan, sau đó nhấn menu windows aplikasi terbuka. Ini bermaksud anda boleh bekerja atau melayari laman web di satu sisi skrin dan menyimpan Netflix atau YouTube berjalan di penyemak imbas di seberang. Cùng chia tách miếng đệm Xem iPadOS sau đó béo Snap dalam Nhiệm vụ xem trên Windows ngày 10

Nam châm aplikasi macos terbaik cho menggantung aplikasi susun windows

Mengusahakan docum sambil menyusun dua daripadanya menjadi lebih Mudah dengannya. Anda boleh memperibadikan pintasan papan kekunci cho đến digenggam windows dalam arah tertentu – kanan atau kiri, kiri atas atau kiri bawah, sau đó là sebagainya. Sekiranya anda tidak mengingati combasi papan kekunci, nhấp vào biểu tượng Thanh nam châm pada Menu dan pilih arah yang anda mahu cho đến mengambil tetingkap aktif semasa.

Nam châm boleh didapati dengan harga $10,99 trên Mac App Store, sau đó bạn có thể xem thêm về MacBook màn hình MacBook của bạn trên TV mà không cần kawasan thu nhỏ yang lebih ambar.

7. kelapaBateri 3

MacOS 10.15.5 Kemas kini Catalina akan membawa pin pengurusan kesihatan cho phép sử dụng Mac. Tetapi seberapa kerap anda memeriksa kesihatan pin, yang mana mungkin terletak jauh di dalam tetapan? Sabab itu kelapa Bateri 3 adalah Alternatif yang lebih baik kerana ia menunjukkan perincian yang berkaitan dengan bateri seperti jumlah Kitaran Caj, Suhu, Keadaan Kesihatan, sau đó bahkan statusnya dengan

Aplikasi kelapa terbaik cho mendapatkan kesihatan thống kê pin

Perincian sedemikian sangat penting bagi orang yang sering restrgian, menggunakan MacBook merka dengan paparan luaran, sau đó meletakkan Mac tersebut sering timur cho đến memahami kesihatan pin dengan lebih baik. Pin kelapa 3 adalah percuma cho đến digunakan. Walau bagaimanapun, anda boleh membeli Versi Plus laman rasmi jika anda mahukan paparan terperinci mengai kesihatan pin iOS dan Mac anda sau đó laporan kesihatan peranti cetak.

Spruce lên máy Mac của bạn

AppleModel MacBook Air sau đó là MacBook Pro dilengkapi dengan big yang cepat namun terhad. Sau đó, nó kadang-kadang boleh mencubit. Itulah sebabnya mengapa ruang đĩa tetap teratur dan memperielatnya cho đến tối đa uy tín. Sudah lềuu, anda boleh menghabiskan berjam-jam cho đến hướng dẫn sử dụng menyeleaikan perkara itu secara. Tetapi mengapa demikian apabila Spirit dapat menjimatkan masa dan mengautomasikan aplikasi yetuk menguruskan tugas tersebut?

Sau đó, bạn trở thành thiết bị của bạn yang disebutkan dalam senarai ini, anda pasti dapat menurunkan activiti berulang dan mengoptimumkan mac anda. Mana aplikasi macOS kegemaran anda yang mosti dicuba dan digunakan oleh orang lain? Kongsi pengalaman anda menggunakannya di bahagian đến di bawah.

Seterusnya: Adakah Microsoft Word cho Mac adalah pilihan yang lebih baik Apple Halaman cho đến pemprosesan perkataan? Lihat pautan seterusnya yetuk membaca perbandingan terperinci kami pada aplikasi pemprosesan kata yang lebih baik cho Mac.