HP LaserJet Pro M102w, salah satu pencetak laser termurah

Harga pencetak laser telah menurun banyak dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Atas sebab ini, merka telah menjadi pilihan terbaik bukan hanya cho đến persekitaran pejabat, tetapi cho đến keperluan rumah tangga. Salah satu mô hình yang lươn mewakili tàu baru ini ialah HP LaserJet Pro M102w. Mô hình đơn sắc ini, selain sangat padat, memastayai Kesambungan WiFi supaya anda dapat mencetak dengan Mudah dari pelbagai jenis peranti Mudah alih. Juga, pencetak ini HP M102w menggunakan kartrij mực công nghệ dengan JetIntellect, yang menjamin kualiti cetakan.

HP LaserJet Pro M102w, tối giản hơn Elegantan

Vào Laser Pencetak HP màng màng a reka bentuk yang sangat padat, dalam bentuk Nhận persegi. Kita juga boleh mengatakannya tối thiểu. Ia berwarna putih sepenuhnya dan memastayai ukuran 364,7 thanh, v.v., 466,6 kedalaman mm hơn 332,4 milimet tinggi. Bàng hoàng berat di liềm 4,7 kilo. Walaupun kami tidak dapat mengatakan bahawa itu ringan, ia tidak akan memerlukan banyak usaha jika anda harus memindahkannya. Sekurang-Kurangnya pada pandangan pertama ia kelihatan seperti peranti yang kuat.

Pencetak laser HP ini ring box, Minimalis dan bergaya.

Bảng điều khiển kawalan

HP LaserJet Pro M102w tidak memastayai paparanBảng điều khiển Jadi kawalan atas terhad kepada beberapa butang. Di bahagian depan, selain butang kuasa dan logo pengeluar, satu-satunya perkara yang menonjol adalah đầu vào dài ra khỏi điện dung 150 helai A4 này, yang dilengkapi dengan sejenis Thời Penutup Hồi lutsinar, yang boleh dineikkan cho đến memasukkan daun. Mengenai dulang keluaran (di bahagian atas), đến bahawa ia boleh memuat hingga 100 helai.

Kesambungan HP M102w

Di bahagian belakang kami menjumpai souk cho đến menyambungkan cáp kuasa dan cổng USB 2.0 Berkelajuan tinggi, cáp sekiranya kita mahu menggunakannya dengan. Jelas ini harus menjadi pilihan terakhir kami, kerana tepatnya Pencetak chuyên nghiệp HP M102w ini siap berfungsi sepenuhnya dengan penyambungan tanpa wayar. Cho tôi, ia telah disatukan Wi-Fi Terus, giao thức yang dikembangkan cho đến komunikasi langung antara peranti.

Sistem ini menjadikan semuanya lebih Mudah semasa menaketak dari mana-mana pint điện thoại, máy tính bảng atau máy tính riba. Linh hồn của juga boleh menghantar thất bại đối với dicetak bởi iPhone atau iPad menggunakan AirPrint. Sebaliknya, aplikasi yang digunakan hoặc ini ngoại vi HP ePrint. Dengan perkhidmatan berasaskan awan ini, anda akan dapat mencetak dari mana sahaja dengan sambungan Internet yang actif, menghantar melalui e-mel Documents yang ingin Spirit cetak terus ke pencet.

Ciri kỹ thuật utama

HP LaserJet Pro M102w, menu menu

HP LaserJet Pro M102w dapat lộn trộn jar jar tối đa 23 halaman mỗi phút.

Mengenai ciri kỹ thuật ini Pencetak HP LaserJet Pro M102w, sebutkan bahawa jika kita berpegang pada hellian kỹ thuật, Anda boleh Men menikik tối đa 23 halaman mỗi phút. Yang menjadikannya lebih pantas daripada Pendahulunya. Ia biasanya tidak memerlukan sedikit lebih banyak daripada 7 saat cho mencetak halaman pertama. Pasukan ini memastaiai 128 MB sau đó nhập Dengan menyesuaikan FastRes 1200, anda dapat thành viên kualiti cetakan yang berkesan 1.200 dpi (600 x 600 x 2 dpi), công nghệ này giải quyết vấn đề yang lebih baik. Các kitaran chuk 10.000 sebula này. Jumlah cetakan yang memothyhi keperluan kebanyakan perniagaan kecil dan cederhana.

Kualiti cetakan

Sekiranya kita bercakap mengai kualiti cetakan itu sendiri, người mẫu ini memothyhi apa yang diharapkan, menghasilkan docum hitam putih dengan kebolehpercayaan: văn bản dipaparkan dengan ketajaman dan đồ họa dengan warna hitam nhọn. Sekiranya kita melihat secara terperinci, mungkin definisi ini HP M102w tidak dijangka. Tinh thần Tetapi juga harus ingat bahawa kami menghadapi salah satu pencetak laser termurah. Untuk mencetak dua sisi, anda perlu melakukannya secara hướng dẫn.

Mực công nghệ này JetIntellect

Hộp mực hitam yang digunakan hoặc pencetak ini adalah HP 17A LaserJet (CF217A). Kartrij ini menggabungkan Công nghệ JetIntellect, yang menawarkan hasil kualiti profesional dan Memberi kami peluang cho đến memaksimumkan penggunaan toner. Kartrij HP Asli ini telah dirancang dengan cara yang mesra alam, sambil membolehkan kitar semula Mudah. Di samping membantu mengurangkan penggunaan tenaga.

Tự động bật / tắt tự động Fungsi

Tidak JUGA Tự động tắt yang berjaya menggunakan tenaga sehingga 26 kali lebih sedikit daripada hệ thống phục hồi thông thường. Mod ini membolehkan pengguna mengkonfigurasi pencetak agar dimatikan secara automatik ketika tidak beroperasi selama beberapa waktu. Bắt đầu đi bạn Công nghệ tự động bật HP Ini thành viên peluang kepada kita chouk menghidupkan peranti pada waktu tertentu.

Cổng HP LaserJet Pro M102w, cổng

Bảng điều khiển Perincian belakang HP M102w ini.

Sekiranya anda lebih suka pencetak laser warna, maka salah satu yang paling disyorkan adalah HP Color LaserJet Pro M454d, yang memastaiaii nấm pencetakan dua sisi automatik.

Thông số kỹ thuật HP LaserJet Pro M102w

HP LaserJet Pro M102wVận hành bentukCiri PercetakanKesalinghubunganKertasKartrij cetak
dimensi 364,7 x 466,6 x 332,4 mm
Berat 4,7 Kilôgam
Warna Putih
Công nghệ percetakan Laser đơn sắc
Percetakan dua sisi Hướng dẫn sử dụng
Resolusi cetakan Hingga 600 x 600 dpi, HP FastRes 1200 (kualiti 1200 dpi)
Các kitan vuốt ve bulan Treo 10.000 halaman
Bồ nông 1 Cổng USB 2.0 Berkelajuan tinggi; hubungan tanpa wayar
Keupayaan Tanpa Wayar Kad wayarles jalur dua (saluranan) 2,4 GHz rồi 5 GHz)
Percetakan Mudah alih AirPrint Apple; HP ePrint; Cetakan Awan Google 2.0; Penijilan Mopria; Wi-Fi Terus
Keseraian Windows 10, 8, 7 (32 atau 64 bit), Windows XP SP3 atau lebih baru (sahaja 32 bit) rồi Apple OS X v10.11 El Capitan, v10.10 Yosemite, v10.9 Mavericks
Đầu vào Kapasiti Sehingga 150 helai
Sản lượng Kapasiti Sehingga 100 helai
Saiz yang disokong A4; HINGGA 5; 6; B5 (JIS)
Jenis kertas Kertas (laser, polos, nhiếp ảnh, thu ngân, vellum), surat mẫu, nhãn, thanh cad, cad pos
Berat yang disokong Dari 60 treo 163 g / m2
Kuantiti sau đó là jenis 1 Hitam – Kartrij Toner LaserJet Hitam Asli HP 17A, CF217A; Trống Pengimejan LaserJet HP 19A yang asli, CF219A

Thảo dược trung bình sau đó HP LaserJet Pro M102w harga

PROS:

  • Ia sangat padat
  • Percetakan laser berkualiti
  • Kesambungan WiFi
  • Tự động bật / tắt tự động Fungsi
  • Harga

KEburyUKAN:

  • Tidak mencetak dua sisi secara automatik
  • Ia bukan pelbagai nấm

Chim cánh cụt Penilaian: Jadilah yang pertama!