Kaji semula HTC One A9

Kaji semula HTC One A9 1

Catatan: Ulasan Berikut dibuat oleh Diego De Barbieri, pembaca setia Pisapapele.net.

Phân tích dựa trên chặn giấy và chặn giấy hơn trong nhân vật chính của HTC One A9 yang baru.

Peralatan ini memastayai vận hành bentuk yang gai cùng iPhone của bạn 6 – mesti dikatakan – nhôm dengan kemasan, terasa senang disentuh dan memastayai ukuran yang sangat sesuai dengan penggunaan satu tangan. Ia memastayai 5,0 inci, độ phân giải Full HD 1080p này sau đó là pile process của Qualcomm Snapdragon 617 64-bit, lapan.

Camera utamanya ialah 13 MP tự động lấy nét, cảm biến BSI, bút quang ổn định OIS, /2.0, Rakaman video 1080p dan merupakan điện thoại pintar pertama yang meninggalkan kilang dengan Versi terbaru sistem operasi: Android Marshmallow.

Seperti yang anda lihat, ini adalah pasukan yang, sekurang-Kurangnya di atas kertas, memirkyai specasi yang diperlukan chouk memirkyai uyasi yang baik dan membantu sesuatu. Sabagai tambahan, saya pernah menjadi pengguna LG G4, jadi pada beberapa kesempatan saya akan membandingkan protagonis kami dengan dia.

Mari ikuti semakan!

Đơn vị kỹ thuật Perincian yang diuji

Mô hình chim cánh cụtHTC One A9
Jalur Rangkaian 3G850/900/1900/2100 MHz
Kumpulan / Thể loại4G LTE

FDĐ: Kekerapan 1,3,5,7,8, 20.28TDD: Kekerapan 38, 40, 41

Pengendali yang serasi di Chile

3G: Semua4G: Semua

cái hộp5,0 inci, Full HD 1080p, Kính cường lực Corning® Gorilla®
Quá trình / đồ họa PemSnapdragon Qualcomm® ™ Máy ảnh lapan 617, 64 bit, 4 x 1,5 GHz + 4 x 1,2 GHz
Khung3 GB
Simananan32 GB microSD ™ yang boleh dikembangkan sehingga 2 TB
Sistem operasiAndroid 6.0 Marshmallow HTC Sense của bạn 7.0
Máy ảnh

Camera out: ống kính 13 MP dengan nắp sapphire, tự động lấy nét, cảm biến BSI, OIS, /2.0Rakaman video 1080pCamera Camera: HTC UltraPixel ™ , tập trung tetap, /2.0Rakaman video 1080p

Âm thanhÂm thanh Dolby ™ * dengan âm thanh beresolusi tinggi
Kesalinghubungan

Bluetooth 4.Wi-Fi®: 802.11 a / b / g / n / ac (2.4 & 5 GHz) Palam penyambung bunyi stereo 3,5 mmPort micro USB 2.0 (5 tuyết tùng)

dimensi145,75 x 70,8 x 7, 26 mm, nặng 143 gram
gendang

Video balik chính HD: sehingga 12 jam Âm thanh balik chính: sehingga 60 jamPenggunaan internet dalam WiFi: hingga 9 JamMasa bercakap di rangkaian 3G: sehingga 16 jamMasa siap sedia di rangkaian 3G: sehingga 18 hari

Akhirnya reka bentuk baru đối với HTC

HTC berinovasi dengan cạo râu bentuk peralatan dengan HTC One M7, yang memastayai sesuatu yang luar biasa pada masa itu: badan nhôm.

Iterasi berikutnya dari rangkaian Một membawa kita ke M8, yang menunjukkan beberapa perubahan dan monetkatan berbanding M7 der segi reka bentuk. M9 adalah langkah kecil dalam shave bentuk, menjadi kegagalan ambar đằng sau HTC, memandangkan pesaing utamanya di alam kỳ nghỉ Android (Samsung) menjukk perubahan triệt để cạo râu uốn cong bentuk unggulannya.

KERTAS HTC ONE A9_3 KERTAS HTC ONE A9_4

Kini HTC memutuskan cho đến berinovasi dengan reka bentuk dan membawa falsafah baru: lebih rata, membuang pembesar suara depan, mengubah reka bentuk camera, antara lain. Hasilnya: iPhone salinan 6.

Kami tidak menghadapi pasukan yang ambar (5 inci) atau berat (147 gram), selesa Untuk dibawa dengan satu tangan, tetapi tidak memastayai cengkaman, yang tidak dapat digunakan.

HTC ONE A9 GIẤY

Salah satu đỉnh perkara baru xông pasukan adalah penggabungan pembaca cap jari di bahagian depan. Trong berfungsi den bahik, membuka kunci máy tính chiến thắng của bạn.

Kini đền thờ của bạn AMOLED

Miếu HTC selalu berkualiti tinggi, công nghệ LCD menggunakan kebanyakan. Dalam pasukan ini mereka memilih miếu thờ 5 inci, 1080 x 1920 pixel dan 440 ppi dan nvdah skrin-ke-badan 66,17%. Đền thờ thành viên warna yang baik, tidak tepu seperti Samsung, sudut pandangan yang sangat baik dan penglihatan serba boleh.

HTC ONE A9 GIẤY PHÉP_2 HTC ONE A9 GIẤY PHÉP_1

Fungsi kecerahan automatik thành viên hasil yang baik (LG G4), menyesuaikan dengan berguna kepada keadaan pencahayaan yang berbeza.

Ringkasnya, ia adalah shrine yang sangat bagus (bukan yang terbaik di pasaran, lềuu saja), dengan tingkah laku, definisi yang baik, dll. iaitu, ia mematuhi tetapi tidak Memberi kesan.

HTC sau đó là máy ảnh bahagian 4

Ini adalah tahun 2013 dan HTC memutuskan bahawa mereka telah bosan dengan pertarungan megapixel, jadi mereka memutuskan cho đến berinovasi: sekarang mereka akan disebut ultrapixel. Chim cánh cụt ini di m8, tetapi mereka menyerah pada M9, ​​di mana mereka kembali ke pertarungan mega.

KERTAS HTC ONE A9_7

Sekarang di A9 mereka meanuskan megapixel, bút menggunakan semula bút quang gambar ổn định (OIS) yang Kurang.

Máy ảnh quang học Bahagian dan pemproses camera berfungsi dengan baik: ia mengambil gambar yang hebat, siang dan malam. Sekiranya ada sesuatu yang membuat máy ảnh tidak dapat Dilunaskan: jeda pada saat menangkap, tidak ada kelancaran pergerakan Nott ringkasnya, banyak yang perlu diper Bạchki di sini dengan

Dalam video berikut, anda akan dapat melihat apa yang saya maksudkan dengan ketinggalan camera:

https://www.youtube.com/watch?v=sy9D-J1JLcg

https://www.youtube.com/watch?v=AVwyCKxTnXU

Máy ảnh Antara muka dari khas HTC, mengulangi kesilapan dan kejayaan Versi sebelumnya.

Perkara yang baik chouk dipertimbangkan oleh pengeluar Đài Loan adalah bahawa aplikasinya dikemas kini secara bebas, jadi pingkatan yang dapat dicapai dalam kerja camera setiap hari (tid

HTC ONE A9 GIẤY_1 HTC ONE A9 GIẤY

Sesuatu yang baru ialah mereka menambah pilihan sokongan HyperLapse, Pro dan RAW.

Uji gambar

Pada tahun 2015, Android akhirnya menunjukkan cakarnya dalam chụp ảnh. Dengan peranti HTC ini tidak akan mencapai tempat pertama, tetapi evolusi dan usaha dalam meningkatkan sesuatu yang sangat penting bagi kebanyakan pengguna phone pintar dihargai.

Di sini anda dapat melihat contoh photo ter Bạchk dan dalam pautan ini semua foto yang diambil bersama pasukan.

Máy ảnh công nghệ meman memaiyai Ultrpixel, mengambil gambar yang bagus (ảnh lihat perincian, mô hình bukan):

IMAG0026

Video Ujian

Máy tính Sekang semua kelas atas harus merakam dalam 4K Ultra HD. HTC memutuskan ia tidak berbaloi. Ringkas. Secara peribadi, bukan sesuatu yang menarik minat saya cho đến memastaiai kemungkinan rakaman dengan decusi itu. Sekiranya saya berminat dapat membuat keputusan cùng ada saya mahu atau tidak.

Contoh rakaman video dengan peralatan ini:

https://www.youtube.com/watch?v=i4rJrlU7-tM

Âm thanh sau đó đa phương tiện

Salah satu inovasi yang dibawa oleh HTC M7 (sau là saudara M8 rồi M9) adalah adanya pembesar suara depan, berubah menjadi sesuatu yang độc đáo dan thành viên nhận dạng pembezaan tertentu kepada jenama. Đối với mô hình Motorola yang sama mereplikasi pembesar suara depan pada beberapa.

Dalam pasukan ini, orang taiwan berjaya mengembangkan công nghệ yang sempurna dari sega suara, tambah hebat ketika menonton video di phone.

Pada A9 mereka membuang garis reka bentuk ini cho đến Sesuatu yang lebih truyền thống (dibaca sebagai salinan kepada Samsung dan Apple), meletakkan pembesar suara di bahagian bawah peralatan, di sebelah penyambung USB.

HTC ONE A9 PAPERweIGHT_5

Walaupun perubahan kedudukan ini jelas mempengaruhi suara, công nghệ menggabungkan Dolby menjadikannya meningkatkan pengalaman, tetapi tanpa menghampiri kualiti tahun lalu.

Perubahan yang dibuat oleh HTC di kawasan ini adalah membuang pemain muziknya sendiri, menjadikan Google sebagai asasnya

Sistem operasi

Beberapa bulan yang lalu, hệ điều hành terbaru robot điều hành Hijau dikeluarkan: Android Marshmallow. Seperti biasa, peranti Nexus adalah yang pertama memastayai Versi ini dan membiarkan kilang dimuatkan dengannya.

Dengan rakan kami A9, HTC telah menduduki tempat kedua, melancarkan pasukan ini dengan Versi terbaru, sedikit dibuat oleh HTC Sense dalam Versi 7.0, lapisan penyesuaian yang paling tidak invasif di pasaran.

Ảnh chụp màn hình_20151202-192027 Tangkapan Skrin_20151202-192057

Walaupun HTC telah melakukan kerja pengoptimuman yang sangat baik, mencapai tahap kelancaran yang hebat, ini sedikit lebih sedikit daripada yang dicapai pada M8 dan M9 Sudah lềuu mereka memastaiai pemproces yang lebih berkuasa. Tidak ada ulasan yang dapat ditingkatkan pada Sense pada masa akan datang.

Berbanding dengan Sense, ia adalah salah satu lapisan penyesuaian yang lươn lươn baik dicapai. Áp dụng HTC asli juga berkinerja hebat (kecuali surat asli yang TIDAK MEMPUNYAI SOKONGAN cho đến Android Wear), sau đó sebarang masalah dapat diper Bạchki dengan cepat melalui chemas kini di Play Store (Sesu

Ảnh chụp màn hình_20151202-192040 Ảnh chụp màn hình_20151202-192051

gendang

HTC tidak pernah terkenal dengan pin yang ambar atau berinovasi di kawasan ini. Maksud saya, ia selalu berlaku.

Satu perkara adalah apa yang diberitahu oleh makalah dan yang lain dalam kehidupan sebenar.

Di atas kertas:

  • Dung lượng: 2150 mAh của Pengecasan Pantas 2.0 (có thể là phí nhanh của bạn 3.0 dengan kemas kini perisian masa depan)
  • Video balik chính HD: sehingga 12 kẹt
  • Âm thanh balik chính: sehingga 60 kẹt
  • Mạng internet của Penggunaan: hingga 9 Mứt
  • Masa bercakap di rangkaian 3G: sehingga 16 kẹt
  • Masa siap sedia di rangkaian 3G: sehingga 18 hari

Mari kita perincikan apa yang dikatakan oleh kenyataan.

Tempoh ujian: Dari hari Rabu pukul 8: 30 ngày trước Rabu kẹt 20:50, cái này sau pin 11%.

Aplikasi yang Dilaksanakan: Telegram, Twitter, WhatsApp, Gmail ,, Messenger, Google Hiện hành, Thư gốc (đẩy) rồi Swarm, Peta Google, Navigasi Google

Kesambungan berjalan: 4G LTE, Bluetooth, A-GPS và Wi-Fi.

Boleh pakai Hoạt động: LG Urbane

Mứt jummus penggunaan: 12 mứt sau đó 20 minit.

Tangkapan Skrin_20151202-205004

kesimpulan

HTC A9 yang baru adalah pasukan yang bertemu. Melafazkan seseorang di luar sana: adakah phone yang tidak baik? Tidak. Adakah điện thoại yang sangat baik? Tidak.

Ia memastaiai reka bentuk yang sangat berjaya, dengan bahan berkualiti dan terasa nyaman di tangan (walaupun sedikit licin).

Máy ảnh, seperti yang kita lihat hanya mematuhi. Mungkin saya terlalu terbiasa dengan G4, salah satu yang ter Bạchk di pasaran sekarang.

Android 6.0 bukan perubahan ambar dari 5.1 sau đó pada điện thoại ini anda tidak melihat perbezaan ambar. Sekiranya perlu diperhatikan bahawa HTC akhirnya menyedari bahawa usaha Pendua dengan membuat aplikasi yang burfungsi cùng dengan yang asli bởi google adalah perbelanjaan masa dan wang yang tang