Kemas kini macOS terkini akan menguruskan pin kesihatan MacBook anda dengan lebih baik

sốt xuất huyết Apple cổng memperkenalkan USB-C ke máy tính riba MacBooknya, ini membolehkan pengguna menyambungkan máy tính riba merka ke màn hình luaran sambil mengecasnya secara serentak. Ini seterusnya telah menyebabkan banyak pengguna MacBook mengubah máy tính riba mereka menjadi stes kerja máy tính để bàn, tetapi kami membayangkan bahawa trong pin adalah dengan kos jangka hayat.

Berita baiknya ialah jika anda menjalankan Persediaan yang serupa, anda mungkin ingin mengemas kini máy tính riba anda macOS Versi terbaru. Ini kerana di macOS Catalina 10.15.5 kemas kini, Apple telah membawa hoặc hệ điều hành duy nhất của nó cho Pin Pengurusan Kesihatan. Fungsi ini direka cho đến memantu pemilik MacBook mengurangkan kehausan bateri mereka cho đến memanjangkannya.

Sekiranya anda belum tahu, máy tính pin pengisian riba anda secara berterusan akan mengurangkan jangka hayatnya, di mana selepas satu atau dua tahun, merka tidak lagi dapat mengecasnya Ini tidak dapat dielakkan. Walau bagaimanapun, dengan ciri baru ini, Apple berharap dapat menguruskan kesihatan pin dengan lebih baik dengan mengkaji tingkah laku pengecasan penggunanya, sau đó là kemudian menyesuaikan baterinya dengan sewajarnya.

Sebagai contoh, jika ia mengesan bahawa MacBook terpasang pada kebanyakan masa, ia akan menghalangnya daripada mencapai watiti penuh. Pin Ini kerana yang sentiasa diisi boleh memudaratkan kesihatan pin secara keseluruhan. Ciri Pengurusan Kesihatan Bateri baru ini akan diaktifkan secara lalai, tetapi pengguna boleh terus maju dan mematikannya jika mereka mahu.

Difailkan dalam. Baca lebih lanjut mengai ,, dan. Gỗ: kultofmac