Android: 2 kekurangan membolehkan memasang perisian hasad pada điện thoại pintar tinh thần

Android adalah mangsa dua kelemahan keselamatan quan trọng. Dengan memanfaatkan pelanggaran ini, penyerang dapat memasang perisian hasad tanpa monetetahuan Spirit di phone pintar Spirit. Google baru saja memperbaiki kekurangan dalam patch keselamatan Androidnya pada bulan tháng 6 năm 2020. Dalam xử lý nó, syarikat itu juga telah memperbaiki 32 kekurangan lain yang dikenal pasti dalam OS Mudah alihnya.

Pusat Keselamatan Internet telah dilihat dua kelemahan quan trọng hệ điều hành dalam Android. Kekurangan ini “memungkinkan penyerang menjalankan kod dari jauh”. Thiết bị đầu cuối Mereka menyangkut semua yang menjalankan Android 8 Oreo, Android 9 Pie, Android 10 và Android 11. Dari nói thực tế, penggodam yang berpengalaman mungkin dapat memasang perisian hasad pada phone pintar atau máy tính bảng tinh thần tanpa pengetahuan.

Chương trình memasang của Pen Penang kemudian dapat; melihat, mengubah atau menghapus data dữ liệu mean meanangkan Pusat Keselamatan Internet dalam laporannya. Nasib baik, tổ chức nó menunjukkan bahawa tidak ada alasan cho đến mempercayai bahawa kedua-dua kekurangan tersebut telah dimanfaatkan oleh penggodam.

Pada topik yang sama: periksa patch keselamatan Android bulan lalu

Google memperbaiki 34 kelemahan keselamatan Android pada bulan tháng 6 năm 2020

Diberitahu oleh Pusat Keselamatan Internet, Google mengingrasikan perbaikan cho đến kedua-dua kekurangan dalam halamannyaTaklimat keselamatan Android pada tháng 6 năm 2020. Menurut buletin bulanan pengeluar, patch memperbaiki sejumlah 34 kerentanan keselamatan. Di antara Jurang utama yang dipothyhi oleh Google bulan ini, terdapat juga dua kelemahan phê bình về cip yang dikembangkan hoặc Qualcomm.

Kemas kini keselamatan ini akan Dilancarkan secara beransur-ansur ke semua peranti Android yang serasi dalam beberapa minggu mendatang. Untuk memeriksa apakah patch sudah tersedia di phone pintar anda, cukup pergi ke menu Tết, kemudian masuk Mạnh mẽ, sau đó Kemas kini perisian. Sekiranya kemas kini tersedia, nhấp vào sahaja Mulakan kemas kiniMã sumber patch telah ditambahkan ke dự án AOSP, kata buletin Google. Adakah linh hồn pernah dapat memasang vá pada điện thoại tinh thần pintar? Kami menunggu Pendapat anda dalam đến.

Gỗ: Internet Pusat Keselamatan